1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. HDP'li İdris Baluken Tutuklandı
HDP'li İdris Baluken Tutuklandı

HDP'li İdris Baluken Tutuklandı

Gözaltına alınan HDP'lilerden ilk tutuklanan Grup Başkanvekili İdris Baluken oldu. HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ'ın da tutuklanmaları talep edildi. Ziya Pir ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

04 Kasım 2016 Cuma 15:23A+A-

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder, Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Gülser Yıldırım, Nursel Aydoğan ve İmam Taşçıer gözaltına alınmıştı. HDP Grup Başkanvekili Baluken tutuklandı. HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir ise, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Pir' e yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

İdris Baluken, Ankara'daki HDP Genel Merkezi'nde gözaltına alınmış ve Bingöl'deki adliyeye gönderilmişti.

Eşbaşkanlar için de tutuklama talebi

Selahattin Demirtaş ise, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Daha sonra da tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hâkimliği'ne gönderildi. Demirtaş, gözaltına alınmadan hemen önce Twitter hesabından, "Diyarbakırda evimde zorla gözaltına alınma kararı ile emniyet yetkilileri kapımdalar" ifadesini paylaştı.

Figen Yüksekdağ ve Sırrı Süreyya Önder de götürüldükleri Diyarbakır'da adliyeye sevk edildi. İki isim için de tutuklama talep edildi.

Abdullah Zeydan ve Selma Irmak da Hakkâri'de savcıya ifade verdi. Irmak tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, haklarında gözaltı kararı olan 4 milletvekili daha var. Bu vekillerden Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Öztürk yurt dışında. Bakanlık, İmam Taşçıer ve Nihat Akdoğan'la ilgili sürecin de devam ettiğini belirtmişti. Ancak HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, kaldığı otelde gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na göre HDP'liler hakkındaki gözaltı kararları, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için alındı.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum