1. HABERLER

  2. HABER

  3. “HDP ve PKK’ya Rağmen Çözüm Sürecini Yürütüyoruz”
“HDP ve PKK’ya Rağmen Çözüm Sürecini Yürütüyoruz”

“HDP ve PKK’ya Rağmen Çözüm Sürecini Yürütüyoruz”

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, "HDP veya PKK'ya rağmen çözüm sürecini devam ettirme gayretindeyiz" dedi.

28 Ekim 2015 Çarşamba 11:45A+A-

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, "HDP veya PKK'ya rağmen Çözüm Süreci'ni devam ettirme gayretindeyiz" dedi.

Ensarioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çözüm Süreci'nin ülke için önemine işaret etti.

Çözüm Süreci ile oluşan huzur ve refah ortamının devam etmesi için siyasilere sorumluluklar düştüğünü belirten Ensarioğlu, şöyle konuştu:

"HDP, 7 Haziran sonrası başlayan çatışmalı süreçte siyaset üretemedi, bu işin gerisinde kaldı, cesaret gösteremedi, katkı sunamadı. HDP veya PKK'ya rağmen Çözüm Süreci'ni devam ettirme gayretindeyiz. Ancak Çözüm Süreci tek taraflı yürümez. Siz her türlü yasayı, yasal düzenlemeyi yaparken, iyi niyeti gösterirken, karşı tarafın da buna katkı sunacak tavırları olmazsa sizin tek başına bu süreci yürütebilme şansınız yok."

PKK'nın silah bırakması gerektiğini vurgulayan Ensarioğlu, örgütün Türkiye'de silahlı varlığına son vermesinin zorunlu olduğuna dikkati çekti.

Ensarioğlu, silahın hiçbir meşruiyeti ve izah edilir tarafı olmadığına dikkati çekerek, demokratik siyasetin önünün alabildiğine açık olduğunu bildirdi.

"Bundan sonra gerçek anlamda siyaset yapılacaksa bu işi siyasetçilere bırakacaklar, kendileri de çözümün tarafı olarak gereğini yapacaklar" ifadesini kullanan Ensarioğlu, çözüm ikliminin yeniden oluşması gerektiğini belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT