1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. HDP tüm yok saymalara rağmen Kılıçdaroğlu’nu desteklemeye devam edecek
HDP tüm yok saymalara rağmen Kılıçdaroğlu’nu desteklemeye devam edecek

HDP tüm yok saymalara rağmen Kılıçdaroğlu’nu desteklemeye devam edecek

HDP ve Yeşil Sol Parti’den yapılan ortak açıklamada, Ümit Özdağ ile imzaladığı protokol metnine rağmen Kılıçdaroğlu için destek çağrısı yapıldı. 

25 Mayıs 2023 Perşembe 15:27A+A-

HAKSÖZ HABER

İlk günden bu yana Altılı Masa diye tabir edilen ittifakı desteklemesine rağmen yok sayılan HDP, Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklanmasının ardından hemen desteğini deklare etti. 

14 Mayıs seçimlerinde kaybeden Kılıçdaroğlu, daha fazla oy almak amacıyla milliyetçi bir söyleme sarıldı ve hep ihtiva ettiği mülteci düşmanlığını daha da yükseltti.

Bu durum Kılıçdaroğlu’nu mülteci düşmanlığıyla nam salmış ırkçı Ümit Özdağ ile ittifak yapmasına kadar götürdü. 

Kılıçdaroğlu ile Özdağ arasında yapılan protokol metninde mültecilerin bir yıl içinde gönderilmesinin yanı sıra HDP’nin yüksek oy aldığı bölgelerde kayyım atamalarına zemin hazırlayan madde de yer aldı. 

HDP, dün jet hızıyla topladığı MYK sonrasında açıklama yaptı.

Kayyım siyasetini kabul etmediklerini beyan eden HDP,  28 Mayıs seçimlerini referanduma benzeterek aslında Kılıçdaroğlu’na her koşulda destek vereceklerini ima etmişti.

Bugün açıklama yapan Pervin Buldan ise kayyımlarla ilgili benzer bir iki şey dile getirdikten sonra asıl niyetlerinin Erdoğan olduğunu ortaya koydu.

Buldan, "14 Mayıs seçimlerinde demokratik değişim ve refah talebi güçlü bir şekilde sahiplenilmiş ve bu talep sandığa da yansımıştır. Erdoğan, bizler açısından asla bir seçenek değildir. Tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir." açıklamasını yaptı.

Göstermelik mülteci hassasiyeti sergileyen Buldan, Kılıçdaroğlu’nun ırkçı söylemlerini görmezden gelirken, mülteci sorununu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politikalarına bağladı. 

HDP’liler ilk gündem beri insan yerine koyulmamalarına, yok sayılmalarına rağmen ideolojik saiklerle Kılıçdaroğlu destekliyorlar. 

Ümit Özdağ gibi birinin bile bakanlık pazarlığı yaptığı ve özne olduğu bir zemin oluşurken bu durumda bile görmezden gelinen HDP,  seçmenini ısrarla Kılıçdaroğlu’na oy vermeye çağırıyor.

HABERE YORUM KAT

8 Yorum