1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. HDP ikiyüzlülüğü: İşlerine gelince yas, işlerine gelince coşku!
HDP ikiyüzlülüğü: İşlerine gelince yas, işlerine gelince coşku!

HDP ikiyüzlülüğü: İşlerine gelince yas, işlerine gelince coşku!

Geçen sene Diyarbakır’da yapılan Kültür Yolu Festivali’ni Sur’da ölen PKK’lıların anısına saygısızlık gerekçesiyle protesto eden HDP’liler, yaklaşık bir ay önceki depremde 50 bine yakın insanın hayatını kaybetmesine rağmen nevroz kutlamalarına ara vermedi

21 Mart 2023 Salı 01:49A+A-

HAKSÖZ HABER

Yaklaşık bir buçuk ay önce meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ülkede birçok etkinlik iptal edildi, coşku içeren hiçbir program neredeyse yapılmadı.

Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adaylığı ihtirasları hariç siyasetçiler kutlama havasında etkinlik yapmaktan uzak durmaya çalıştı. 

Ancak, 21 Mart’ın gelmesiyle farklı bir havaya giren HDP’liler hariç. Depremlerin neden olduğu 50 bin insanın ölümü bile HDP’lilerin içindeki nevroz ateşini dindirememiş!

Olay tazeliğini korurken HDP’liler her şeyi unutarak coşkulu kutlamalara çoktan başladı bile. Baharın gelişi olarak bilinen nevrozu milli bir bayrama devşiren Kürt ulusalcıları işlerine gelince yas, işlerine gelince coşku yaşayabiliyorlar.

Geçen sene Kültür ve Turizm Bakanlığınca Diyarbakır’da yapılan “Kültür Yolu Festivali”, HDP’liler tarafından Sur’da yaşamını yitirenlerin ailelerine saygısızlık gerekçesiyle protesto edilmişti.

Sur’daki çatışmalarda ölen örgüt mensupları için yas tutma çağrısı yapan HDP’liler, depremlerde sanki 50 bin insan ölmemiş gibi coşkulu nevroz kutlaması yapabiliyorlar.

Aynı eylemi hükümet ve devletin bir kurumu yapsaydı, HDP’lilerin tavrının ne olacağı az çok tahmin edilebiliyor.

HDP zihniyetinin insan canını önemsemekten ziyade, ölenleri kimlik veya ideolojisine göre değerlendirdiği görülüyor.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum