1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. HBT’den Kudüs/Gazze farkındalığı: “Kudüs/Gazze İçin Yaz!” şiir yarışması
HBT’den Kudüs/Gazze farkındalığı: “Kudüs/Gazze İçin Yaz!” şiir yarışması

HBT’den Kudüs/Gazze farkındalığı: “Kudüs/Gazze İçin Yaz!” şiir yarışması

Muş Alparslan Üniversitesi Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT), özellikle Gazze’de yaşananlara dikkat çekmek ve bilinç oluşturmak amacıyla “Kudüs/Gazze İçin Yaz!” adıyla ödüllü şiir yarışması düzenleyecek.

26 Aralık 2023 Salı 23:29A+A-

Yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT) yeni bir çalışmaya imza attı. Gazze’de yaşanan katliama, soykırıma dikkat çekmek ve bilinç oluşturmak amacıyla “Kudüs/Gazze İçin Yaz!” adıyla ödüllü şiir yarışması düzenleyen Hayırda Buluşanlar Topluluğu, yarışmada dereceye giren şiirler için birinciye üç bin lira, ikinciye iki bin lira ve üçüncüye bin  lira ödül verecek.

Hayırda Buluşanlar Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Hatip Erdoğmuş konuyla ilgili şöyle dedi:

“Yarışmamızın amacı; üniversite öğrencileri arasında iki buçuk aydan fazladır Gazze’de yaşanan zulme dikkat çekmek, Kudüs’ün bizler için önemini hatırlatmak ve bunların düşünce, inanç dünyamızdaki yerlerinin önemini canlı tutmak, farkındalığı, hassasiyeti oluşturmayı amaçlamaktır. Yarışmamızın hedef kitlesi; Muş Alparslan Üniversitemizin tüm öğrencileridir. Öğrencimiz olan herkes bu yarışmaya katılabilir. Yarışmanın başvuruları 19 Aralık’ta başladı ve 19 Nisan’a kadar başvurular devam edecek. Yarışmaya katılım için gönderilen şiirin daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir. Eserin herhangi bir yerde daha önce yayımlandığının tespit edilmesi halinde ödül iptal edilir. Şiirler yarışma konusuna uygun yazılmalıdır ve şiir tekniği serbesttir. Şiirler Word belgesi şeklinde, Times New Roman yazı stili ve 12 punto şeklinde yazılıp [email protected] mail adresine gönderilmelidir. Şiirler Türkçenin yanı sıra Arapça ve Kürtçe de yazılabilir. Her öğrenci yarışmaya bir adet şiirle katılabilir ve sayfa sınırlaması yoktur. Yarışmaya katılanların şiirleri ile birlikte mutlaka ad, soyad, telefon, e-mail, adres ve öğrenci oldukları birimi belirtmeleri gerekmektedir. Yarışma için gönderilen şiirler, üniversitemizin öğretim elemanlarından oluşturulan bir kurul tarafından değerlendirilecektir. Dereceye giren öğrencilerimizin ödülleri, topluluğumuz tarafından mayıs ayında üniversitemizin uygun bir toplantı salonunda düzenlenecek olan programda takdim edilecektir. Yarışmayla ilgili geniş bilgiye Hayırda Buluşanlar Topluluğunun sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir. Yarışmamızın hayırlı olmasını diler, yarışmaya girecek olan tüm öğrencilerimize de başarılar dileriz.”

whatsapp-image-2023-12-26-at-22-23-24.jpeg

HABERE YORUM KAT