1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. HBT Çocukları Mutlu Etmeye Devam Ediyor
HBT Çocukları Mutlu Etmeye Devam Ediyor

HBT Çocukları Mutlu Etmeye Devam Ediyor

Muş Alparslan Üniversitesi Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğu (HBT), Muş'un birçok yerine kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor.

17 Şubat 2019 Pazar 07:03A+A-

Bu yıl "Şehirden Köye Uzanan Kardeşlik Eli" adıyla bir proje başlatan topluluk gönüllüleri, proje kapsamında bu sefer Malazgirt Uyanık köyü İlkokulunda okuyan çocuklarla buluştu.

Topluluk Akademik Danışmanı Hatip Erdoğmuş ve gönüllülerin iştirak ettiği etkinliğe,  proje kapsamında köyde okuyan çocuklara bot, kitap, kırtasiye malzemesinden oluşan hediyeler dağıtıldı.

Gönüllüler, hediye dağıtımından sonra çocuklarla sohbet edip mutlu anlar yaşadılar. Topluluk gönüllülerinden Hacer Elitaş konuyla ilgili şunları aktardı:" Topluluk olarak bugüne kadar Muş merkez ve ilçelerde olmak üzere 40'tan fazla okula, 6 binden fazla çocuğa kardeşlik elini uzatma imkanını bulmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İmkanlarımız doğrultusunda, uzak yakın demeden, Muş'un tüm ilçelerine kardeşlik elini uzattık ve uzatmaya da devam edeceğiz. Bugün de 160 km yol giderek zorlu kış şartlarına rağmen Muş'un en uzak köylerinden biri olan Malazgirt Uyanık köyüne gidip ordaki çocuklarımızın mutluluğuna vesile olduğumuz için çocuklardan çok biz mutlu olduk. Bizler HBT olarak 4 yıldan fazladır yollardayız. Geleceğimiz olan çocuklarımıza olan sevgimiz,  onlardan beklentilerimiz ve  onlara verdiğimiz değer bizi yollara koydu. Buradaki çocuklarımıza hediyeler dağıttıktan sonra onlarla birebir ilgilenip güzel anlar yaşadık. Onları dinledik, merak edip sordukları sorulara cevaplar verdik. Onlara abi ve ablalar olarak iyiliğin, merhametin, paylaşmanın, okuyup iyi, faydalı bir insan olmanın öneminden söz ettik. İnşaallah üniversitedeki arkadaşlarımızın ve desteklerini esirgemeyen abi ve ablalarımızın katkılarıyla daha çok çocuğumuza ulaşıp onları mutlu edeceğiz. Bize sürekli destek çıkan Muş Alparslan Üniversitemize, Muş Belediyemize, Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve tüm hayırseverlerimize, hayırda buluşmamıza vesile olanlar çok teşekkür ederiz. Biriktirdiğimizin değil paylaştığımızın bizim olduğunu unutmayalım."

img-20190215-wa0018.jpg

20190214_235035.jpg

20190215_144036.jpg

20190215_144106.jpg

20190215_144119.jpg

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum