1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hayvan hakları yasası ve hayvan mağdurları
Hayvan hakları yasası ve hayvan mağdurları

Hayvan hakları yasası ve hayvan mağdurları

Tartışmalı hayvan hakları yasası gündemde iken, günden güne dokunulmazlık kazanan hayvanların mağdur ettiği insanlar göz ardı ediliyor.

12 Temmuz 2021 Pazartesi 11:58A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hayvanlara yapılan muamelelerle ilgili tartışmalı hayvan hakları yasası bir yandan gündemi işgal ederken, öte yanda hayvanların mağdur ettiği insanlar hiçbir şekilde öne çıkarılmıyor.

Sosyal medya mecralarında artık "köpekten korkuyorum" demek bile linç sebebi haline gelirken Büyükçekmece'de sokak köpeğinin havlaması sonucu kendisini tırın önüne atan ve hayatını kaybeden genç, haberlerde hak ettiği yeri bulamadı.

Ekrem Binak isimli genç, köpeğin kendisine saldırması sonucunda bir anda yola ayağını atınca yoldan geçen bir tır kendisine çarpmış, ağır yaralanmıştı. Bugün Binak'ın hayatını kaybettiği duyuruldu.

 

Benzeri durumlar Türkiye'nin her yerinde yaşana geliyor. Özellikle sabah ve gece karanlık saatlerde işlerine-okullarına giden insanlar tenha yollarda köpek saldırılarına uğruyorlar fakat belediyelerin ilgili birimleri şikayetlere kör-sağır davranıyor.

İnsanların kediden, köpekten, kuştan ve hatta karıncadan korkabileceği bir gerçek, hiç kimse yaşam alanını bir hayvan ile paylaşmak zorunda değil. Neredeyse tüm çevreyi hayvanlara göre dizayn etme çabası ne fıtridir ne de kabul edilebilir. İnsan ve insanın yaşam koşullarını esas kabul etmek de hayvan hakları ihlali olmamalıdır.

Bu arada hayvan hakları yasasında kurban ibadetinin istisna olarak yer alması da günü gelince bu istisnanın bir kalem hareketiyle ortadan kaldırılabileceği riskini doğurmaktadır.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum