1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Haydar Baş’ın “tuvalet terlikçisi” yetimini kim sahiplenecek?
Haydar Baş’ın “tuvalet terlikçisi” yetimini kim sahiplenecek?

Haydar Baş’ın “tuvalet terlikçisi” yetimini kim sahiplenecek?

Haydar Baş’ın oğlu Hüseyin Baş herkese yaranma derdinde ama “gel” diye çağıranı yok!

25 Mart 2023 Cumartesi 17:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Seçimler yaklaşırken adaylar öne geçmek için herkesle görüşüyorlar. Altılı masa, HDP’nin de resmen eklemlenmesiyle geniş bir bloğa ulaştı. Ancak bu durum da seçimi kazanmak için yeterli olmayabilir. Oldukça bıçak sırtı bir durum söz konusu.

Mülteci düşmanı ırkçılara karşı yorgun bir iktidarın bir kısmı kendisinden kaynaklı bir kısmı ise deprem gibi afetlerden sebep alan ciddi sorunları var. Neler olacağını göreceğiz ama siyasetin içine düştüğü vaziyet en çok ittifak arayışlarında ortaya çıkıyor.

Yeniden Refah Partisi önce dahil olmadığı Cumhur İttifakı’na sonradan dahil olduğu için muhalif isimler tarafından “karaktersizlikle” suçlandı. Yeniden Refah’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklemesi kazanç mıdır kayıp mıdır onu bilemiyoruz. Yeniden Refah’ın ittifaka dahil olmasına muhalefetin gösterdiği tepki ise oldukça komik.

Unutmamak gerekiyor ki altılı masa bir dönem Haydar Baş’ın ismi var kendi yok BTP’si ile dahi görüşme gerçekleştirdi. Haydar Baş’ın ölümünden sonra partiyi “silsileyle” devralan Hüseyin Baş ciddiyetsiz açıklamalarıyla gündem olmuştu.

2018’de de Haydar Baş ve BTP, CHP listesinden seçime girmek istemişti, uzun müzakereler sonucunda CHP tarafından reddedilmişti. Şimdi ise Hüseyin Baş öncülüğünde BTP, İYİ Parti'nin iteklemesiyle Millet İttifakı'na eklemlenecekti ama yine olmadı.

Hüseyin Baş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı olan tutumu ise çok net. Baş katıldığı bir televizyon programında Erdoğan karşısında tuvalet terliğine dahi sahip çıkacağını ilan edecek kadar rezilleşmişken neden hala ortada bırakıldı? Kılıçdaroğlu yerine tuvalet terliği de pekala olabilirmiş bunu da öğrenmiş olduk...

Acaba Millet İttifakı, Hüseyin Baş gibi düzeysiz bir isimle bir araya gelmenin ne demek olduğunu mu anladı? Şunu unutmamak gerekiyor ki Haydar Baş, Şiiliğini ilan ettikten sonra Rusya ve İran için her şeyi yapabilecek bir yerde kendisini konumlandırmıştı. Oğlu olan Hüseyin Baş ise babasından devraldıkları yetmiyormuş gibi müptezelliği ile de nam salmış durumda. 

Şimdi ittifakların ardı arkası kesilmezken ortada kalıveren Haydar Baş’ın “tuvalet terlikçisi” yetimini kim sahiplenecek? Erdoğan karşıtlığı adına her şeyi yapmaya hazır olanlar onu da tekrardan akıllarına getirse iyi olur…

HABERE YORUM KAT

7 Yorum