1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Hayatta Kalmak İçin Demirleri Isırdık"
"Hayatta Kalmak İçin Demirleri Isırdık"

"Hayatta Kalmak İçin Demirleri Isırdık"

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının üzerinden saatler geçtikçe acı detaylar ortaya çıkıyor. Faciadan 40 kişiyi kurtaran maden işçisi hayatta kalmak için verdikleri mücadeleyi anlattı.

15 Mayıs 2014 Perşembe 12:57A+A-

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 282'ye ulaştı ve facia Türkiye tarihinin en büyük maden kazası olarak kayıtlara geçti.

Enerji Bakanı Taner Yıldız sabah yaptığı açıklamada 217 cenazenin ailelere teslim edildiğini, son 12 saatte madenden canlı çıkarılan işçi olmadığını belirtti. Yaşanan faciayla ilgili detaylar da yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. 9 saat mahsur kaldığı madenden kurtulan ve kendisiyle birlikte 40 kişinin yaşamasını sağlayan Selahattin Şen yaşadığı dehşet anlarını anlattı.

Hepsi demirleri ısırmaya başladı

Mahsur kaldıkları yerde akşam saatlerine kadar herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirten Şen mahsur kaldıkları alanda yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Akşam saatlerinde havalarımız kesildi. Bizim olduğumuz yeri de duman basmaya başadı. Karbonmonoksit yükseliyordu. Çare aramaya başladık ne yaparız diye. O anda ayakların içine geçtik. Bizim bulunduğumuz alandaki ayaklar demirdendi. Arkadaşlara dedim ki herkes ağzını bu demirlere verecek, biz bu demirlerden oksijen alacağız. Hepsi demirleri ısırmaya başladı.

Bir kısmı beni dinlemedi

Bir kısmı beni dinlemedi. Aşağıda daha iyi yerler buluruz dedi. Ancak aşağıda karbonmonoksit daha yüksekti. Ben oraya bir tane emniyet şeridi astım. O havaya göre kıpırdıyordu. Sürekli onu takip ettim. Saat 9'a doğru şerit kımıldamaya başladı. Daha sonra arkadaşlar gelip bizi yukarı çıkardılar.

Bizi kurtaran o demirler oldu

Bizi kurtaran o demirler oldu. O demirlerden sürekli beynimize oksijen aldık. Ben bunu uzun yıllardır biliyordum. 40'a yakın arkadaş bu sayede kurtuldu. Hepsini çıkardıktan sonra en son ben çıktım. Toplam 9 saat kaldık yerin altında. Çok duygusal anlar yaşadık. Herkes bildiği duayı okuyordu. O demirler olmasa sağ çıkmamız mümkün değildi."

Yeni Şafak

Etiketler :

HABERE YORUM KAT