1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hayatını Kaybeden Madencilerden Suriye'ye Yardım
Hayatını Kaybeden Madencilerden Suriye'ye Yardım

Hayatını Kaybeden Madencilerden Suriye'ye Yardım

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin, olaydan kısa süre önce Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için bir kamyon dolusu yardım malzemesi topladığı ortaya çıktı.

23 Mayıs 2014 Cuma 06:01A+A-

Kahramanmaraş'taki çadır kentte görevli Ali Şenel ve Hayrullah Kahveci, bir toplantı için gittikleri İstanbul'da, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşayan Erdoğan Çakır ile tanıştı. Şenel ve Kahveci'nin çadır kentte görev yaptığını öğrenen Çakır, ilçeye döndüğünde Suriyeliler için yardım toplamaya karar verdi. Soma'daki maden işçileriyle bir araya gelen Çakır, kısa sürede bir kamyon malzeme temin etti. Maden işçileri tarafından toplanan yaşam ve gıda malzemeleri kamyona yüklenerek 11 Mayıs'ta Kahramanmaraş'a gönderildi.

İŞÇİLERİN ÇOĞU HAYATINI KAYBETTİ

Maden faciasından dolayı taziyesini bildirmek için Çakır'ı arayan Şenel ise yardım malzemelerini gönderen işçilerden bazısını olayda hayatını kaybettiğini öğrendi. Gönderilen yardım malzemeleri Kahramanmaraş'ta yaşayan Suriyelilere dağıtılmaya başlandı. Hayatını kaybeden işçilerin örnek yardım davranışı ise Suriyelileri duygulandırdı. Şenel, yaptığı açıklamada, Somalı maden işçilerin Suriyeli sığınmacılara dağıtılmak üzere gönderdiği yardımları teslim etmeye başladıklarını söyledi.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Dağıtım esnasında duygulu anların yaşandığını anlatan Şenel, şöyle konuştu: 'İstanbul'da tanıştığımız Şenel, Soma'ya döndüğünde Suriyeliler için yardım kampanyası başlatmış. Yaklaşık 15 günde gıda, battaniye, oyuncak gibi malzeme toplanmış. Bu malzemelerin çoğunu maden işçilerinin temin ettiğini öğrendim. Soma'daki olayın ertesi günü taziye iletmek için Çakır'ı aradım çok müteessir, ağlamaklı ve zor durumdaydı. Bana, 'Suriyelilere yardım gönderen işçilerin çoğunun faciada hayatını kaybetti' dedi. Hayatın kaybeden işçiler olaydan önce Türkiye'ye sığınan misafirlerimiz için kardeşlik görevini yerine getirdi. Neredeyse hemen hemen hepsinin gönderilen malzemelerde katkısı vardı.'

Unutamayacağım bir olay

Suriyeli Ammar Abdo da Soma'daki maden faciasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Faciayı televizyondan öğrendiğini aktaran Abdo, 'Bir akşam kapım çaldı ve ellerinde yardım malzemeleriyle insanlar geldi. Yardımların Somalı işçilerin gönderdiği öğrenince üzüntüm daha da arttı. Gerçekten çok duygulandım ve ağladım. Kardeşlik örneği sergileyen bu insanların gönderdiği yardımlar şimdi bizlere dağıtılıyor. Hayatım boyunca unutamayacağım bir olaydı' şeklinde konuştu. Ruba Sayit de maden işçileri için dua ettiklerini vurguladı. Maden faciasında yaşamını yitirenlere çok üzüldüklerini belirten Sayit ise işçilerin gönderdiği malzemeleri aldıktan sonra onların anısına şiir yazdığını sözlerine ekledi.

Yeni Şafak

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT