1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Havadan gelen yardım yeryüzünü darmaduman ediyor!
Havadan gelen yardım yeryüzünü darmaduman ediyor!

Havadan gelen yardım yeryüzünü darmaduman ediyor!

Ürdün, ABD, Almanya, Mısır ve Singapur Gazze Şeridi’nin kuzey ve orta bölgelerine havadan yardım gerçekleştirdi ancak binalara çarpan balonlar yardımları yerlere saçtı.

23 Mart 2024 Cumartesi 16:00A+A-

Gazze'deki açlık ve temel ihtiyaçlara erişim sıkıntısı devam ediyor. Hayatta kalmaya çalışan siviller zorlu şartlarla mücadele ediyor.

Öte yandan diğer ülkeler ise, kargo uçaklarıyla bölgeye havadan insani yardım paketleri bırakmaya devam ediyor. Ancak bu paketler zaman zaman Filistinli Müslümanların üzerine düşüyor ve onların ölümüne yol açıyor. Diğer yandan yine paketlerin başında izdiham yaşandığı için insanlar birbirini ezebiliyor.

Gazzeliler yardım paketlerinin aşağılar ve hakaret eder gibi havadan olması yerine, karadan ve sınır kapılarından geçirilerek gelmesini istiyor.

Daha önce de havadan gönderilen yardımlar esnasında, balonların düzgün açılmaması sonrası yere düşmesiyle insanlar hayatını kaybetmiş ve yardım malzemeleri yerlere dağılmıştı. Bir başka havadan yardım esnasında ise iftara erzak götürebilmek için balonların inmesini bekleyen bir baba, balonun ipinin boynuna dolanması sonucu hayatını kaybetmişti.

Dün yayınlanan görüntülerde ise yardımların havadan inerken binalara çarptığı ve etrafa büyük taş parçalarının fırladığı görülüyor.

 

HABERE YORUM KAT