1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Havaalanında Bekletilen Mısırlı Gençlere Kötü Muamele İddiası
Havaalanında Bekletilen Mısırlı Gençlere Kötü Muamele İddiası

Havaalanında Bekletilen Mısırlı Gençlere Kötü Muamele İddiası

İki aydan fazladır Atatürk Havaalanındaki gözetim merkezinde tutulan ve Türkiye’ye kabul edilmeyi bekleyen darbe karşıtı 3 Mısırlı genç, gördükleri kötü muamele nedeniyle açlık grevine başladılar.

08 Nisan 2019 Pazartesi 15:26A+A-

HAKSÖZ-HABER

Haklarındaki siyasi davalar nedeniyle Türkiye'ye sığınmak isteyen Sisi muhalifi 3 Mısırlı kardeşimiz uzun bir süredir Atatürk Havaalanında bekletiliyor. Başvurularıyla ilgili işlemlerin “Ankara’dan haber bekliyoruz!” denilerek iki ayı aşkın bir süredir bekletildiği Mısırlı gençler, iade edilme endişesi yaşıyorlar. Tutuldukları yerin sağlık sorunlarına yol açan koşulları ve kendilerine yapılan kötü muamele dolayısıyla da dün açlık grevine başladıkları öğrenildi.

- 1978 doğumlu Ahmed Hamed, Rabia Meydanındaki darbe karşıtı gösterilerden sonra 5 yıl hapis yattı. Çıktıktan sonra yeniden yargılaması başlayan Ahmed, bunun üzerine ülkeyi terk etti. 11 Şubat’tan beri Atatürk Havaalanında bekliyor. Belindeki kıkırdak kayması nedeniyle kendi bakımını bile zor yapabilen Ahmed, arkadaşları aracılığıyla havaalanındaki yabancı gözetim merkezinde kötü muamelelere maruz kaldığını bildirdi.

- 1990 doğumlu Muhammed Şerif (Mohamed Sherif) ise Sisi yargısı tarafından “Ultras Havalimanı Davası” olarak bilinen meşhur davadan yargılanıyor. 4 Şubat’ta Türkiye’ye geldi ve hâlâ giriş yapamadı.

- 1976 doğumlu Eşref Afifi (Ashraf Afify) ise Mısır cuntası tarafından işlemediği suçlardan aranıyor. Kendisini yakalayamayan Sisi cuntasının polisleri kardeşini tutukladı. 31 Ocak tarihinden beri Atatürk Havaalanında ve çeşitli milletlerden vatandaşların topluca tutuldukları penceresiz bir odada uzun süre kaldığı için beliren sağlık sorunlarından endişe ediyor.

Atatürk Havaalanının taşınmasından sonra başka bir merkeze götürülen bu Mısırlı gençlerin, kötü muameleler nedeniyle dün açlık grevine başladıkları öğrenildi.

Bu kardeşlerin başvurusuyla ilgili girişimlerin bürokrasinin hantal işleyişi, belki de ciddiyetsizliği nedeniyle uzun bir süredir neticelenmemesi kaygıları artırıyor. Yetkililere sorunun çözümü noktasında acil olarak harekete geçmeleri, kötü muamele ve maddi istismar iddialarını soruşturmaları çağrısında bulunuyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum