1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hava Sahası Kapatmasına ABD'den Tepki
Hava Sahası Kapatmasına ABDden Tepki

Hava Sahası Kapatmasına ABD'den Tepki

Türkiye'nin hava sahasını İsrail'in askeri uçaklarına kapatmasına ABD'den ilk tepki geldi... Hadise “talihsizlik” olarak nitelendirildi.

30 Haziran 2010 Çarşamba 12:44A+A-

ABD, Türkiye-İsrail ilişkilerinin gerilmesine neden olacak her gelişmeye karşı tavrını İsrail lehinde koymaya devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Philip Gordon, Türkiye'nin hava sahasını İsrail'in askeri uçaklarına kapatmasını 'talihsizlik' olarak nitelendirdi.

Gordon, Türkiye'nin hava sahasını İsrail'in askeri uçaklarına kapattığı iddialarına ilişkin bir soru üzerine iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeyen adımların talihsizlik olduğunu söyledi. Ortadoğu'da yıllardan beri süregelen en olumlu olayın Türkiye ile İsrail arasındaki yakın ilişkiler olduğunu, ancak Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının ardından ikili ilişkilerde tansiyonun yükseldiğini belirten Gordon, "İki ülke arasında diplomatik, turistik ve ekonomik ilişkiler ile güvenliği geliştirmeyen adımlar talihsizdir." diye konuştu.

Ermenistanla ilişkilerin normalleşmesini öngören protokoller konusunda da topu Türkiye'ye atan Gordon, "Türk tarafı protokoller konusunda ilerlemeye hazır olduğunda Ermenistan da bunu takip edecektir." dedi.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum