1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hatib’den Nasrallah’a: “Tağutu Desteklemeyin!”
Hatib’den Nasrallah’a: “Tağutu Desteklemeyin!”

Hatib’den Nasrallah’a: “Tağutu Desteklemeyin!”

Muaz el-Hatib'den Nasrallah'a: "Binlerce kadının tecavüze uğraması, yüzlerce çocuğun işkenceyle öldürülmesi hoşunuza gidiyor mu?"

25 Nisan 2013 Perşembe 17:09A+A-

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) eski Başkanı Muaz el-Hatib, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'a yönelik mesajını bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabında paylaştı.

Hatib, mesajında, bölgede görülmemiş bir fitne yaratılmak istendiğini belirterek, Hizbullah lideri Nasrallah'ı onlarca yıl sürebilecek bir mezhep çatışmasına karşı uyardı. 

Hatib, şunları ifade etti: 

"Savaşa inanmıyorum, savaşın bir acziyet olduğunu düşünüyorum. Anlayışlı yaklaşımın, bireyler ve toplumlar arasındaki ihtilaflı meselelerde tek çözüm yolu olduğunu düşünüyorum. Güce güvenilmemelidir, güçle gurur duyulmamalıdır, nice imparatorluklar gurur duydukları güç yüzünden parçalanmıştır. Sünni ve Şii olarak bin yıldır süren bu hısımlık yetmez mi? Dar mezhepçi düşünceyi gömelim ve ümmeti bu karanlık kavgadan çıkaralım."

Lübnan Savaşında Hizbullah Bayrakları Dalgalandırdık!

İsrail'in Lübnan saldırısında direnişe kucak açtıklarını hatırlatan Hatib, "Hizbullah bayrakları mahallelerimizde dalgalandı. Çocuklarımızın rızkını sizinle paylaştık, bunun karşılığı böyle mi olmalıydı?" değerlendirmesinde bulundu. 

Hakkın mı Tağutun mu Destekçisisin?

Hatib, Hizbullah'ın Suriye'ye müdahalesinin meseleyi daha da karmaşık hale getirdiğini bildirerek, şunları kaydetti:

"Sizden, halkımızın akan kanı dursun diye siyasi ve toplumsal ağırlığınızı kullanmanızı bekliyorduk. Halkımızın Scud füzeleri ile uçaklarla bombalanması hoşunuza gidiyor mu? Binlerce kadının tecavüze uğraması, yüzlerce çocuğun işkenceyle öldürülmesi hoşunuza gidiyor mu? Suriye halkının 50 yıl tağut bir partinin baskısı altında olması sizi rahatsız etmiyor mu? Ehli Beyt'in mezhebi hakkın mutlak destekçisi midir, yoksa tağutun mu? Suriye halkı şehit imam Hz. Hüseyin'in yaşadıklarını yaşıyor. Bunun birinci sorumlusu da rejimdir."

İslam Dünyası Şii-Sünni Kavgasına Çekilmek İsteniyor

Hizbullah tarafından yapılan Suriye'deki Şiilerin köylerini koruduğu yönündeki açıklamaları da eleştiren Hatib, bu tür açıklamaların ümmette şaşkınlık yarattığını belirterek, Hizbullah militanlarının Şam'ın Dariyya ve Kabun semtlerinde Şii nüfus olmamasına rağmen niçin savaştıklarını sordu.

İslam dünyasının Şii-Sünni kavgasına çekilmek istendiğine işaret eden Hatib, fitilin Suriye'de ateşlendiğini, ateşin Lübnan'a sonra İran'a ve belki de Türkiye'ye sıçrayacağını, Körfez ülkelerinin ekonomik gücünün de savaşta kullanılabileceğini savundu. 

Hatib, siyasetçilerin tehlikeleri geç fark ettiklerini, savaşların başlamasının en büyük nedenlerinden birinin de onların basiretsizliği olduğunu öne sürdü. 

Savaşçılarınızı Geri Çekin!

Hatib, Nasrallah'tan Suriye'deki militanlarını geri çekmesini ve Şii bölgelerindeki muhaliflerle bölgede güvenliğin sağlanması için irtibat halinde olmasını istedi.

İran-Irak savaşını ve Lübnan iç savaşını örnek veren Hatib, Hizbullah liderinden Sünni liderlerle bir araya gelerek meseleye çözüm bulmasını da talep etti. 

Hatib, "Annelerin gözyaşı yetmedi mi? Ölüm yetmedi mi? Savaşın bitmesi için hepimiz birer elçi olalım. Sadece ve sadece insanın elimizden kayıp düşmesinden korkalım" değerlendirmesinde bulundu. (AA)

HABERE YORUM KAT

7 Yorum