1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hatay'da Muhaliflerin Silahlarına El Konuldu
Hatayda Muhaliflerin Silahlarına El Konuldu

Hatay'da Muhaliflerin Silahlarına El Konuldu

Türkiye güvenlik güçleri, Türkiye’den Suriye’ye kaçak olarak geçirilmeye çalışılan silahlara el koydu.

16 Nisan 2012 Pazartesi 13:38A+A-

Türkiye, muhaliflerin basit silahlarla dahi kendisini savunmasına izin vermiyor! 

Hatay’ın Suriye ile olan sınırı yakınlarında, halen Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolündeki köylere kaçak olarak silah götürmeye çalışan şahıslar Türkiye tarafındaki güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Yeni Akit'te yer alan habere göre Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyünün Suriye ile olan sınırından kaçak silah geçirildiğini fark eden güvenlik güçleri, bölgeye hareket etti. Silahların bulunduğu aracı ve kişileri gözaltına alan güvenlik güçleri, yakalananlar hakkında soruşturma başlattı. Suriyeli muhaliflere kaçak yollardan götürülen silahların otomatik av tüfekleri olduğu belirtildi.

SURİYE’YE ERZAK YARDIMI SÜRÜYOR

Bu arada, sınır hattından Suriye’deki muhaliflere erzak yardımı da sürüyor. Hatay genelindeki hayırseverler tarafından toplanan yardımlar, sınır hattından Suriye’ye götürülüyor. Son olarak Suriye’ye gönderilen bir traktör dolusu yardım malzemesinin içerisinde özellikle tıbbi malzemelerin çokluğu dikkat çekti.

***

Humus’ta Dün 15 Kişi Katledildi

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülke genelinde süren operasyonlarda ve çıkan çatışmalarda 15 kişinin öldüğünü duyurdu. Humus kentinin birçok semtine atılan roketler ve açılan ateşte 8 kişinin hayatını kaybettiğini ve devam eden operasyonlarda açılan tank ateşinde onlarca evin yıkıldığını ve yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralıların olduğunu belirten örgüt, Hama, Şam ve Halep’te de 7 kişinin güvenlik güçlerinin açtığı ateşte hayatını kaybettiğini kaydetti. Aynı kaynaklar, güvenlik güçlerinin birçok kentte rastgele tutuklamalar yaptığını ve bunlar arasında Suriye’de ikamet eden iki Türkiye vatandaşının da olduğunu vurguladı.

TAMPON BÖLGE TALEBI

Suriye Ulusal Konseyi Sözcüsü Abdullah Türkmeni, Türkiye’nin şimdiye kadar genel olarak Suriye’deki olaylara karşı takındığı tavrı “iyi ve olumlu” gördüklerini, ancak bunun daha somutlaşmasını ve etkin hale gelmesini talep ettiklerini belirterek, “Biz kesinlikle Türkiye’nin Suriye sınırları içerisinde halkın güvenliğini sağlamak amacıyla tampon bölge sağlamasını istiyoruz” dedi. Türkmeni, BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın da açıklamaları arasında mevcut yönetimin uyacağı 6 ilke konusundaki şüphelerini dile getirdiğini kaydederek, Annan’ın “En azından güvenli geçişler oluşturulsun ki mazlum Suriye halkına insani yardımlar ulaşsın” talebinde bulunduğunu hatırlattı.

TÜRKIYE’DEN 3 SOMUT ISTEK

Türkiye’den 3 somut istekleri bulunduğunu kaydeden Türkmeni, taleplerini şöyle sıraladı: “Biz kesinlikle Türkiye’nin Suriye sınırları içerisinde halkın güvenliğini sağlamak amacıyla tampon bölge sağlamasını istiyoruz. Özgür, hür Suriye askerine teçhizatında ya da lojistik destekte kolaylık sağlamasını istiyoruz. Suriyelilere insani yardımların ulaşabileceği güvenlik kanallarının kurulmasını istiyoruz. Suriye’nin Türkiye topraklarına taarruz ateşleri açması, bu söylediğimiz 3 şey hususunda Türkiye’nin adım atmasına gerekçe sunuyor.”

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum