1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hatay'a Giren Esed'in Ajanları Tutuklandı
Hataya Giren Esedin Ajanları Tutuklandı

Hatay'a Giren Esed'in Ajanları Tutuklandı

Dün Hatay'a kaçak yollardan girip muhalif bir avukatı kaçırmak isteyen ve bu sırada polisle çatışan Esed yanlısı Suriyeliler tutuklandı.

31 Ocak 2013 Perşembe 11:54A+A-

Suriye sınırında dün film sahnelerini aratmayan görüntüler yaşandı. Türkiye'ye yasadışı yollarla giren 4 Suriyeli, sabaha karşı Antakya'daki bir evde kalan Suriyeli avukat M.E'nin ellerini bağlayarak, bir otomobile bindirdi. Esed yanlısı olduğu iddia edilen Suriyeliler, muhalif avukat M.E'yi Suriye'ye kaçırmak üzere, Yayladağı Gümrük Kapısı'na doğru yol çıktı. Yayladağı Gümrük Kapısı yakınlarında araçtan inen grup, rehineyle ormanlık alana doğru ilerledi. Bu sırada şüpheli aracı takibe alan Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gruba 'dur' ihtarında bulundu. Polisin uyarısına silahla ateş ederek karşılık veren grupla polis arasında çatışma çıktı.

ORMANDA POLİSLE ÇATIŞTILAR

Çatışmada 2 Suriyeli yaralı olarak yakalanırken, 2 Suriyeli ise koşarak kaçmaya başladı. Polis ekipleri, kısa bir kovalamacanın ardından zanlılardan birini daha yakaladı. Diğer zanlı ise ateş ederek ilerlediği Suriye sınırında izini kaybettirmeyi başardı. Yaralılar, ambulanslarla Hatay'daki Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaçırılmak istenen avukat M.E ise yara almadan kurtarıldı. Kaçırılmak istenen avukatın, Suriye'de önemli davalarda avukatlık yaptığı ve muhaliflerin önemli isimleri arasında yer aldığı iddia edildi.

8 kişi gözaltında

Hatay Valiliği, Esed muhalifi avukatın kaçırılmak istenmesi olayına ilişkin 3'ü Suriyeli toplam 8 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Operasyonun Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve MİT görevlileri tarafından gerçekleştirildiğini açıklayan Valilik yazılı açıklamasında, olay yerinde 1 Rus yapımı el bombası, 1 tabanca, 1 şarjör ve 6 dolu fişeğin yanısıra çok sayıda boş kovanın ele geçirildiği bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT