1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Hatay Valiliği’nden ırkçı-provokatör Ümit Özdağ’a cevap
Hatay Valiliği’nden ırkçı-provokatör Ümit Özdağ’a cevap

Hatay Valiliği’nden ırkçı-provokatör Ümit Özdağ’a cevap

Hatay-Suriye sınırına mayın döşeyeceğini belirterek kışkırtıcı çabalarla Hatay’a çıkarma yaparken şehre sokulmayan ırkçı-provokatör Ümit Özdağ’la ilgili bir açıklama yapan Hatay Valiliği, isabetli değerlendirmelerde bulundu.

27 Haziran 2022 Pazartesi 17:58A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hatay Valisi Rahman Doğan, ırkçı-provokatör Ümit Özdağ’la ilgili yaptığı açıklamada yabancı düşmanlığıyla kamuoyunun tepkisini çeken Özdağ’ın Hatay’ın sosyal dinamiklerine mayın döşeyeceğini belirterek şehre sokulmaması kararının arkasında durdu.

Adana'daki konuşmasında, "Reyhanlı'da, Türkiye-Suriye sınırına, iktidara geldiğimizde tamamlamak üzere ilk mayını yerleştireceğiz” diyen Özdağ'ın konvoyu Hatay'ın girişinde durdurulmuştu. Ümit Özdağ ve tayfası bunun üzerine sosyal medyada ajitatif ve kışkırtıcı paylaşımlarda bulunmuştu.

Konuyla alakalı bir açıklama yapan Hatay Valiliği, Özdağ’ın provokatif çıkışlarına dikkati çekerek verilen şehre sokulmaması kararının arkasında durdu.

Hatay Valiliği'nin sosyal medya hesabında paylaşılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Hatay sınırına mayın döşeyeceğini iki gündür ilan eden, yabancı düşmanlığı ile her kesimden insanın bir arada yaşadığı, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü kadim şehir Hatay’ımızın sosyal dinamiklerine mayın döşeyeceğini söyleyerek, kışkırtıcı bir üslupla ilimize gelen tüm grup ve kişilerin telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet vermemesi adına kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde kamu düzeninin ve asayişin sağlanabilmesi, huzurun temin edilebilmesi amacıyla Valiliğimizce gerekli önlemler alınmıştır."

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum