1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hatay Dörtyol'da BDP Binası Ateşe Verildi
Hatay Dörtyolda BDP Binası Ateşe Verildi

Hatay Dörtyol'da BDP Binası Ateşe Verildi

Dört polisin hayatını kaybettiği Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki saldırı sonrasında kalabalık bir grup, BDP ilçe merkezini ateşe verdi. Olaylara müdahale eden polis ve asker havaya ateş açtı.

27 Temmuz 2010 Salı 12:47A+A-

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde saat 18.35 sıralarında gasp edilen 06 AY 5796 plakalı araçtan devriye gezen polis aracına uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu 4 polis hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından başka bir araçtan da Emniyet binasına ateş açıldı. Emniyet'e açılan ateş sonucu çatışma çıktı. Bu arada polisin dur ihtarına uymayan bir araç yakalandı. Araçta bulunan 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltılardan sonra bir anda toplanan kalabalık Emniyet'e girmek istedi. İçerideki şüphelileri isteyen kalabalık polisle çatıştı. Etrafa zarar vermeye başlayan kalabalık BDP binasına yönelerek binayı ateşe verdi.

Dörtyol merkezde 4 katlı bir binanın en üst katında bulunan BDP Merkez İlçe binasına çıkan öfkeli kalabalık ilk olarak buradaki eşyaları aşağıya attı ve sonra ilçe binasını ateşe verdi. Öfkeli kalabalık daha sonra aşağıya attığı eşyaları da ateşe vererek PKK aleyhine sloganlar attı.

İtfaiye ekipleri olay yerine gelerek yangına müdahale etti.

GÜVENLİK GÜÇLERİ KALABALIĞI DAĞITMAK İÇİN HAVAYA ATEŞ AÇTI

Polisin olay yerinde yaptığı incelemede, 50'den fazla boş kovan bulundu. Kaçan saldırganların yakalanması için operasyonlara başlayan polis, Emniyet Müdürlüğü önünden geçen şüpheli bir aracı durdurmak istedi. "Dur" ihtarına rağmen araçtakiler kaçmaya çalışınca, operasyon gerçekleştiren ekipler, takip başlattı. Ekipler, kısa sürede, kaçan araçtaki 3 şüpheliyi yakaladı.

Olayı duyan ve Emniyet Müdürlüğü binası önünde toparlanan kalabalığın galeyana gelmesini önlemek amacıyla, ekipler havaya ateş açtı. Bunun üzerine Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırı olduğu ve saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanan otomobildeki kişiler olduğunu sanan kalabalık bir grup, bina etrafında toplandı.

Yakalananların şüphelilerin kendilerine verilmesini isteyen kalabalık, binaya girmelerine müdahale eden polis ekiplerine zorluk çıkardılar. Bu nedenle jandarma ekiplerinden yardım istendi. Bina önüne panzer getirildi ve güvenlik önlemleri artırıldı.

İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç da vatandaşlara yönelik polis aracından megafonla anons yaparak kalabalığı sükûnete davet etti.

Kalabalığın Emniyet Müdürlüğü'ne girmeye kalkışması ve uyarılara rağmen dağılmamaları üzerine destek için gelen ve bina çevresinde ağır makineli tüfeklerle önlem alan yüzden fazla asker, aynı anda havaya uyarı ateşi açtı. Bunun üzerine kalabalık geri adım atarken, askerler bu kez grubun üzerine yürüdü ve biber gazı sıkarak grubu dağıttı. Ancak, bir süre sonra bir grup yine toplanarak, "Askere uzanan eller kırılsın" sloganı attı.

Polislere saldırıyı protesto eden göstericiler, Dörtyol'un muhtelif yerlerinde toplanarak PKK aleyhinde sloganlar atıp, bazı işyerlerinin camlarını kırdı, eşyalara da zarar verdi.

Bu arada saldırıda yaralanan Fatih Yıldız, yaklaşık 4 saat süren ameliyatın ardından ambulansla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Göğüs bölgesi ile karnından isabet eden kurşunlarla yaralanan polisin ameliyatı, İskenderun'dan gelen göğüs cerrahisi uzmanı doktorla birlikte 3 doktorun katılımıyla yapıldı. Polis tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum