1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hastane Gibi Ambulansı Bile Kabul Etmediler
Hastane Gibi Ambulansı Bile Kabul Etmediler

Hastane Gibi Ambulansı Bile Kabul Etmediler

Ergenekon davası sanıklarından Mehmet Haberal’ı hastaneden adli tıpa götürmek için gelen ambulans, Başbakan Erdoğan’a tahsis edilen ambulans imiş.

22 Aralık 2010 Çarşamba 10:40A+A-

İkinci "Ergenekon Terör Örgütü" davası kapsamında tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın, Adli Tıp Kurumu'na sevkinin 2. defa engellenmesi kamuoyunda tartışılıyor.

Prof. Dr. Mehmet Haberal'ı, Adli Tıp Kurumu'na sevk etmek için tedavi olduğu İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsü'ne gelen ambulansın, İstanbul'a geldiğinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tahsis edilen ambulans olduğu öğrenildi. İÜ Kardiyoloji Enstitüsü yakın kaynaklardan edilen bilgilere göre, ambulans tam donanımlı... En üst seviyede ve en donanımlı cihazlar bulunan ambulansta, uzman doktorlar hazır bekletiliyor. Ergenekon sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın, Başbakan Erdoğan'a tahsis edilen ambulansı dahi kabul etmemesi dikkat çekiyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ve Metris Cezaevi yetkililerinin, Haberal ve avukatlarının, "Ambulans, Adli Tıp Kurumu'na sevk için yeterli değildir..." şeklindeki iddialarını ortadan kaldırmak için söz konusu ambulansı tahsis ettikleri öğrenildi.

ENSTİTÜ, HABERAL'I 2 DEFA ADLİ TIP KURUMU'NA SEVK ETMEDİ

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi; Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın, Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine yönelik karar almıştı. İÜ Kardiyoloji Enstitüsü; 23 Kasım 2010 ve 20 Aralık 2010 tarihlerinde, Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın Adli Tıp Kurumu'na sevkine uygun görüş vermemişti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ve Metris Cezaevi'nden sorumlu Cumhuriyet Savcısı, 20 Aralık 2010 tarihli raporu, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iletmişti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, İÜ Kardiyoloji Enstitüsü'nün raporu hakkında 3. defa karar alacağı öğrenildi.

Kenan Kıran - Murat Alan / Yeni Akit

HABERE YORUM KAT