1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Hasta tutuklu ve hükümlülerle ilgili yeni düzenleme
Hasta tutuklu ve hükümlülerle ilgili yeni düzenleme

Hasta tutuklu ve hükümlülerle ilgili yeni düzenleme

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevinde hastalığı nedeniyle kalamayacak durumda olanlarla ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

23 Temmuz 2022 Cumartesi 00:56A+A-

Kars Açık Cezaevinde kurulan Et Entegre Tesisi'nin açılışında konuşan Bakan Bozdağ, hastalığı nedeniyle cezaevinde kalamayacak durumdaki tutuklu ve hükümlülerle ilgili yeni bir düzenleme hazırlığında olduklarını açıkladı.

Çalışmalar bittiğinde kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getiren Bakan Bozdağ, şöyle konuştu:

“Önümüzdeki günlerde hasta tutuklu ve hükümlülerle ilgili yeni çalışmaları yapma kararı aldık. Çünkü bu düzenlemeleri, mevcut infaz kanunumuzda ve diğer yasalardaki düzenlemeleri acaba daha insani esaslara göre nasıl düzenleriz bunu Adalet Bakanlığı olarak çalışıyoruz. Cezaevinde hastalığı nedeniyle kalamayacak durumda olanlarla ilgili şimdi bir düzenlememiz var ama bu düzenlemenin işleyişinde de sıkıntılar olduğunu çok yakından görüyoruz. O yüzden bu sıkıntıları tamamen kaldıracak, hiç olmazsa minimize edecek bir adımı atma konusunda da kararlıyız.”

Hasta mahkumlarla ilgili yapılacak düzenleye ilişkin çalışmaların sürdüğünü kaydeden Bozdağ, "Bir yandan muayene süreçleriyle ilgili öte yandan da cezaevinde tek başına hayatını idame ettiremeyecek durumda olanlarla ilgili yeni düzenlemelerin hazırlığında olduğumuzu buradan bütün Türkiye kamuoyuna duyurmak isterim. Çalışıyoruz, çalışmalarımız nihayete erdiği zaman biz bunun detaylarını da kamuoyuyla paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Cezaevlerindeki işkence ve kötü muamele iddiaları hakkında da konuşan Bakan Bozdağ, "Türkiye cezaevlerinde işkence yoktur." diyerek, bütün iddiaların araştırıldığını, ihmali, kusuru olanlara, kasıtlı davrananlara yönelik yasal yolların işletildiğini söyledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum