1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Hasan Şafii: Mursi Serbest Bırakılsın!
Hasan Şafii: Mursi Serbest Bırakılsın!

Hasan Şafii: Mursi Serbest Bırakılsın!

El Ezher Şeyhi Yardımcısı Hasan Şafii, Mursi ve tüm siyasi tutukluların bırakılmasını istedi.

09 Temmuz 2013 Salı 00:15A+A-

El-Ezher Şeyhi Yardımcısı Hasan Şafii, başta Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasi tutuluların serbet bırakılmasını istedi.

Kahire'de el-Ezher'deki makamında basın toplantısı düzenleyen Şafii, şu an yayınları durdurulmuş olan özellikle İslami kanalların açılması, muhalefet gazetelerinin de yeniden yayına başlamasıı gerektiğini bildirdi.

Hasan Şafii, "Muhammed Mursi'nin çeşitli medya kuruluşları tarafından yönetime geldiği günden bu güne 365 gün, tam bir yıl boyunca muhalefet yayınları, gazeteleri tv kanalları yazarları ve karikatüristleri tarafından her türlü hakarete ve küfre maruz kaldı, kendisi, evlatları ve ailesi konusunda her türlü hakaretler yapıldı. Hatta kendisine Amerikan casusu dahi dendi. Tüm bunlara rağmen kendisi ne bir gazeteyi kapatmış ne de bir gazeteciyi mahkemeye vermiştir" ifadelerini kullandı.

Basın özgürlüğünün kısıtlamasına sessiz kalan kesimleri eleştiren Şafi, "Tüm bunlardan onlara şunları sorarım; nerede o sanatçılar, fikir adamları, ressamlar düşünürler, gazeteciler ki bunlar 'fikir hürriyeti, sanat hürriyeti' diyerek bizlerin başını patlattılar. Yoksa onların anladığı hürriyet, yalnızca yandaşlarına tanıdıkları hürriyet midir?" sorusunun yanıtlanmasını istedi.

Bugün halka ateş açılması olayının birçok medya kuruluşu tarafından "teröristler tarafından gerçekleştirildiği" yönünde yayın yapıldığını anımsatan Şafii, "Oysa ki bizatihi orada bulunan en az 10 tanıktan bana anlattığı şekliyle durum çok farklı. Bu görgü tanıkları şahitlik yapmaya da hazırlar. Farz edelim ki olaylar resmi makamların anlattığı şeklinde gerçekleşmiş olsun; yine de güvenlik güçlerinin barışçıl bir gösteri amacıyla bir araya gelen insanları koruması gerekmezmiydi?" dedi.   

Açıklamalarında Mısır medyasında yazılan bazı düşüncelere yer veren Şafii, "İslamcılara fazlaca baskı onların yeniden yer altına girmelerine neden olacaktır" dedi. 

Mursi'nin, Mısır'ı bölmekle de suçlandığını ifade eden Şafii, "Allah korusun bu tür siyasetlerin Mısır'ı Cezayir tüneline sokacağı" uyarısında bulundu.

Şafii, Mısır'da 25 Ocak Devrimi'nin en önemli kazanımlarından birinin vatandaşlardan korku unsurunu yok ettiğini işte bundan dolayı Mısır'da yönetime geleceklerin bundan sonra sabırlı olmaları gerektiği konusunda tavsiyede bulundu. 

 

HABERE YORUM KAT