1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Ve Hasan Nasrallah konuştu
Ve Hasan Nasrallah konuştu

Ve Hasan Nasrallah konuştu

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, işgalci İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin, "Bölgesel bir savaşı durdurmak isteyenler Gazze'deki saldırıları durdursun" dedi.

03 Kasım 2023 Cuma 18:06A+A-

Lübnan merkezli Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, işgalci İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ve Hizbullah’ın bu konuda takınacağı tutumuna ilişkin açıklama yaptı.

7 Ekim'in İsrail'de depreme neden olduğunu öne süren Nasrallah, rehineler konusuna da değindi, İsrailli rehinelerin yalnızca müzakere yoluyla geri alınabileceğini vurguladı.

Nasrallah, konuşmasında şunları kaydetti;

Filistin ile omuz omuzayız. Aksa Tufanının bölgesel meselelerle ilgisi yok. Aksa savaşı birden fazla cepheye yayıldı. Bu Allah yolunda yapılan bir savaş. Sokaklara çıkıp gösterilerle tepkinizi gösterin. Arap ülkelerine ve İslam ülkelerine sesleniyorum. Biz bu yola baş koyduk. Filistin için dayanışma içindeyiz. Irak ve Yemen'e bu savaşa katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ne Birleşmiş Milletler ne Birleşmiş Milletler Genel Konseyi, ne Avrupa Birliği ne de Arap ligi Filistinliler için hiç bir şey yapmadı. Bu siyanist rejim ve onun Washington'daki uzantıları için bir şeyler yapılmalı.

Aksa Tufanı, Kassam Tugayları tarafından yapıldı. Bu operasyonun kararı Filistinliler tarafından verildi ve operasyon tamamen onlar tarafından yapıldı. Operasyon herkes tarafından gizlendi.  

İsrail, bir ay boyunca tek bir başarı ortaya koyamadı. İsrail'in yaptığı en büyük hatalardan biri de ulaşamayacağı hedefler belirlemesidir.

İsrail, Lübnan'a karşı önleyici bir operasyon gerçekleştirirse tarihinin en büyük hatasını yapar. Lübnan cephesinde çatışmanın daha fazla artması gerçekçi bir olasılık. Her türlü olasılığa hazırız. Hizbullah'ın şiddeti gün geçtikçe artıyor ve İsrail güçlerini Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria yerine Lübnan sınırı yakınında tutmaya zorluyor. Amerikan savaş gemisine karşı da iyi hazırlandık.

Bölgesel bir savaşı durdurmak isteyenler Gazze'deki saldırıları durdursun.

HABERE YORUM KAT

12 Yorum