1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hasan Iğsız İfade Vermeyi Reddetti
Hasan Iğsız İfade Vermeyi Reddetti

Hasan Iğsız İfade Vermeyi Reddetti

Ergenekon savcılarına internet andıcı için ifade vermeye gitmeyen Org. Iğsız, emeklilik töreni için savcılara davetiye gönderdi.

13 Ağustos 2010 Cuma 11:27A+A-

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılardan Zekeriya Öz, aralarında 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın da bulunduğu 19 zanlıyı internet andıcı soruşturması kapsamında ifadeye çağırmıştı. Şu ana kadar 4 zanlı sorgulanırken Iğsız ifade vermeye gitmedi.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları sonrası emekliye ayrılan Iğsız, görevini Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'na devredecek. Savcılığın ifadeye çağırdığı Orgeneral Iğsız, devir teslim töreni için savcılığa davetiye gönderdi.

 Dün İstanbul Adliyesi'ne gelen askeri personel 1. Ordu Komutanlığı'nın davetiyesini Başsavcı vekili Turan Çolakkadı'ya bıraktı. Davetiyeyi görevliler izinde olan Çolakkadı'ya gönderdi.

ADLİYEDE DE MÜCADELE SÜRÜYOR

İzinde olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı'nın yerine geçici olarak bakan Selim Berna Altay'ın internet andıcı dosyasını Zekeriya Öz'den istediği öğrenildi. Berna Altay'ın bu kısa dönemlik yetkiden faydalanarak, Öz'ün elinden dosyayı alma girişimine karşılık olarak Öz'ün "Başsavcıvekili değilsiniz, yetkiniz yok" karşılığı verdiği öğrenildi.

Öz'ün el attığı internet andıcı davasında da iki savcı arasında gerilim yaşandığı belirtiliyor. Gerginliğin konusu ise aralarında 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız ve Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu'nun da bulunduğu 19 kişinin soruşturulduğu 'internet andıcı' davası. İddialara göre, halen izinli olan Başsavcıvekili Turan Çolakkadı'nın yerine vekaleten bakan savcı Selim Berna Altay, Öz'e sözlü olarak "Andıç dosyasını bana gönder" dedi. Savcı Öz'ün ise bu talebe karşılık "Resmi olarak Başsavcıvekili değilsiniz. Soruşturma bende, dosyayı göndermeyeceğim" dediği belirtildi. İddialara göre bu talebin ardındaki neden Iğsız ve Çubuklu'nun dosyasını Ankara'ya gönderebilmek.

Kaynak: Star

HABERE YORUM KAT