1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hareketu’l-Mücahidin: “Direniş, Nekse’yi Silmeye Kadirdir”
Hareketu’l-Mücahidin: “Direniş, Nekse’yi Silmeye Kadirdir”

Hareketu’l-Mücahidin: “Direniş, Nekse’yi Silmeye Kadirdir”

Yenilgi döneminin geride kaldığını belirten Filistinli gruplar, hezimetin geride kaldığını; zafer ve onurlu duruş döneminin başladığını söyledi.

07 Haziran 2014 Cumartesi 01:34A+A-

Filistin Mücahitleri Hareketi Yönetim Kurulu üyesi Dr. Salim Atallah, işgal rejiminin en son başlattığı sekiz günlük savaşta düşmana karşı zafer kazanan Filistin direnişinin işgalcinin 1967 yılında Arap rejimlerine karşı elde ettiği zaferi silmeye de kadir olduğunu söyledi.

Dr. Salim Atallah, Nekse (işgal rejiminin Kudüs’ü işgal edişi)’nin 47. yıldönümü nedeniyle dün (6 Haziran Cuma) yazılı bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada Atallah “Bugün hâlâ o günkü hezimetin etkilerini yaşıyoruz. O zor günler dönemin Arap rejimlerinin irade gösteremeyişlerinin ve işgalciye karşı duramayışlarının bir sonucuydu” dedi.

Geri adım atma, hezimet ve dayatmaların geride kaldığına; izzetli yaşama, zafer kazanma ve onurlu duruş döneminin geldiğine dikkat çeken Atallah, Filistin halkına ve toprağına karşı her türlü insanlık suçu işleyen işgalcinin yaptıklarının cezasını çekme zamanının da geldiğini söyledi.

Atallah ayrıca, bazı çevrelerin 1967 savaşı sonrasında dayatılan sınırları kabul etmelerini ve Filistin’in tarihi topraklarından taviz vermelerini de fazlasıyla garipsediklerini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT