1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hani Suriye Muhalefeti ABD Destekliydi?
Hani Suriye Muhalefeti ABD Destekliydi?

Hani Suriye Muhalefeti ABD Destekliydi?

Dört yılı aşkın bir süredir Mazlum Suriye halkını sistematik bir şekilde katleden, kimyasal silah ve varil vahşeti ile insanlık dışı uygulamalarda zirve yapan Esed kuşkusuz en büyük desteği İran ve Hizbullah’tan aldı.

08 Şubat 2015 Pazar 00:25A+A-

HAKSÖZ HABER

Dört yılı aşkın bir süredir mazlum Suriye halkını sistematik bir şekilde katleden, kimyasal silah ve varil vahşeti ile insanlık dışı uygulamalarda zirve yapan diktatör Beşşar Esed kuşkusuz en büyük desteği İran ve Hizbullah’tan aldı. “Biz olmasak Esed 2 saatte bitmişti”, “Askerlerim Esed için ölmeye hazır” naraları atan Hizbullah, Esed’e verdiği desteği bu veciz(!) sözlerle ifade etmiş ve Suriye’de yaşanan katliamın faillerinden biri olmuştu. İran da benzer açıklamalarla Esed’in safında olduğunu ilan etmişti. Evet, artık İran'da Hizbullah'da askeriyle, topuyla, tankıyla, uçağıyla ve enformasyon desteğiyle Suriye’deydi. Esed’le safları sıklaştıran İran ve Hizbulesed artık Suriye’de yaşanan katliamın, tecavüzün ve insanlık dışı uygulamaların başaktörü olmuştu.

Suriye Muhalefet ABD Destekli, Direniş Hattı Parçalanıyor(!)

Suriye’deki gayri-islami duruşlarını meşru bir zemine çekmeye çalışan İran, elbette ki bir takım söylemlere, sloganlara ihtiyaç duymaktaydı. Sloganlar hazırdı. Öyle sloganlar olmalıydı ki, muhalefete olan desteği minimize edecek, Suriye direnişini töhmet altında bırakacak, kalbinde azıcık da olsa İran muhabbeti olanlara “acaba?” dedirterek zihinleri bulandıracak türden olmalıydı. İşte tam da bu ulvi(!) amaçlarına hizmet edecek söylemlerin başında “Muhalefet ABD destekli, Direniş Hattı Parçalanıyor” sloganı geliyordu. İslamcı muhalefeti töhmet altında bırakan, birilerinin güdümünde olduğunu iddia ederek batıyı kadiri mutlak pozisyonuna oturtan bir anlayışa tekrar tanık oluyorduk.

Kobani Bahanesiyle Muhalifler Bombalanıyor

Israrla Suriye muhalefetini ABD güdümlü, batı güdümlü bir hareket olarak tanımlayan İran ve Hizbulesed artık ABD ile aynı saftaydı. Artık ABD'de Kobani düşüyor bahanesiyle İslamcı bir Suriye’dense Esed’i tercih emiş ve koalisyon güçleriyle birlikte muhalefeti bombalıyordu.

Hani Suriye Muhalefeti ABD Destekliydi?

ABD güdümünde olanlar her ne hikmetse bizzat ABD tarafından bombalanıyordu artık. Anlaşılan o ki Suriye muhalefetinin dış mihraklar tarafından kurulduğu, yönlendirildiği tezi hala İran taraftarlarınca dillendirilmeye devam ediyor. Güdümlü yapılar sahipleri tarafından bombalanmaz, aksine korunur ve yönlendirilir önermesini anlayamayacak kadar sınırlı zihin kodlarına sahip bu güruha doğrusu hayret ediyor ve soruyoruz: Esed’i devirmek, güya direniş hattını bölmek için Suriye muhalefetini kuran dış güçler kendi uzantısını, kurduğu muhalefeti mi aylardır bombalıyor? Neden kırmızı çizginiz olan Suriye’de koalisyon elini kolunu sallayarak hava saldırısı yapıyor? İslamcı muhalefetin bombalanması ikinizin de ortak çıkarı, ortak menfaati olmasın sakın?

ABD’nin Suriye Muhalefetine Saldırılarına Dair

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin yaptığı bazı saldırı ve katliamlar:

http://www.incanews.com/haberler/12260/abd-suriyede-el-kaideyi-vurdu

http://tr.sputniknews.com/rsfmradio.com/2014_11_06/uluslararasi-koalisyon-islami-cepheyi-vurdu/

http://www.sabah.com.tr/dunya/2014/11/06/abd-el-nusrayi-vurdu

http://www.dogruhaber.com.tr/mobil/Haber.php?id=151388

https://www.haksozhaber.net/iside-karsi-2-bine-yakin-operasyon-gerceklestirildi-56618h.htm

http://www.haber7.com/amerika/haber/1209085-abd-suriyede-isidi-vurdu

Yukarıda verdiğimiz linkler Suriye muhalefetine yapılan saldırıların yalnızca bir kısmıdır.

ABD’nin Yeni Müttefiği İRAN

Suriye’de islamcı muhalefetin ana gövdesini oluşturan başta Şam Cephesi ve El Nusra başta olmak üzere birçok İslami yapının güdümlü olduğu safsatası gün gibi ortadadır. Ancak gün gibi ortada bir başka gerçek de ABD’nin yeni müttefikinin İRAN olduğudur.

(Bkz: http://www.incanews.com/manset/13447/abd-ile-iran-el-kaideye-karsi-ayni-safta-savasiyor)

Ne diyelim hayırlı olsun! Suriye’de de Yemen’de de ABD’nin Truva atı diyerek karaladığınız İslamcı muhalefete karşı artık aynı saftasınız. Attığınız iftiraları resmen tekzip eden pratiğinizi(ittifakınızı) gayet iyi anlıyor ve sizi büyük bir taassupla savunanların anlayacağını umuyoruz.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum