1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hangisi Doğru Söylüyor?
Hangisi Doğru Söylüyor?

Hangisi Doğru Söylüyor?

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Ali Suat Ertosun’un geçtiğimiz günlerde internete düşen ve “Evet, bana ait” diyerek doğruladığı ses kaydını YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu yalanladı.

05 Eylül 2010 Pazar 08:09A+A-

Ertosun'un ses kaydındaki, "Yargıda yapabileceğimiz konular nelerse, bizlere bunları getirebilirsiniz. Geçen sene mesela biz 6-7 tane karar aldık. O kararlarda Ömer Bey'in ve YARSAV'ın çok büyük katkıları var" şeklindeki sözleriyle ilgili Eminağaoğlu, "montaj" iddiasında bulundu. Eminağaoğlu "Birden fazla kişinin sesleri üst üste bindirilerek, birden fazla kişi sanki bir aradaymış gibi" bir hale sokulduğunu iddia etti.

EMİNAĞAOĞLU: ALINAN KARARLAR HERKESİN LEHİNE

Vakit'e konuşan Eminağaoğlu, "Sayın Ertosun, ses kaydını doğruladı. Siz konuyla ilgili kendisi ile görüştünüz mü?" şeklindeki sorumuza, "Kendisi ile gerekirse görüşürüm, bu konuda ne diye görüşeyim ki" dedi. Ses kaydında geçen HSYK üyelerine verdiği raporlarla 6-7 karar aldırdığı iddialarını da reddeden Eminağaoğlu, "Sanki fişleme yapılmış, kişiye özgü atamalar yapılmış gibi boyutlara taşınıyor. Bunlar etik kurallarına aykırı ve referandumu etkileme maksatlı iddialardır. İsterseniz Adalet Bakanlığı'ndan araştırabilirsiniz Alınan kararlar, tüm yargıç ve savcıların lehine olan ilke kararlarıdır" dedi.

TARHAN SESSİZ KALDI

Ses kaydında Etosun ile görüşen YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan ise konuyla ilgili görüşme talebimizi reddederek sessiz kalmayı tercih etti.

ERTEKİN: BİZ DOSYA FALAN GÖTÜRMEDİK

Vakit'e yaptığı açıklamada "Bana kim dosya getirse incelerim. Demokrat Yargı'dan da gelse incelerim. Demokrat Yargı Derneği mensupları da geldi. Görüştüm, notlar aldım. Bize sorunlarınızı getirin" diyen Ertosun'un sözleri ile ilgili görüştüğümüz Demokrat Yargı Eşbaşkanı Orhan Gazi Ertekin ise, "Evet derneğin kurulmasının ardından kendisi ile görüştük, ancak biz öyle dosya sunmak ya da sorun iletmek için gitmedik. Yeni kurulmuş bir dernek olarak kendisi ile görüştük. Kendisinin not aldığını da hatırlamıyorum. Zaten bize karşı üslubu da derneğimizin amacını sorgulayıcı bir üsluptu. Bu nedenle kısa bir görüşme oldu" diye konuştu.

VAKİT

HABERE YORUM KAT