1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hanefi Avcı Çark Etti
Hanefi Avcı Çark Etti

Hanefi Avcı Çark Etti

‘Devrimci Karargâh Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, tutukluluğa itiraz süresinin dolmasına birkaç saat kala mahkemeye başvurdu.

06 Ekim 2010 Çarşamba 04:06A+A-

Daha önce tutukluluğa itiraz etmeyeceğini belirten Avcı, bu sözünden çark ederek, avukatı aracılığıyla İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye dilekçesi verdi. Avukatı Bahtiyar Kurt, itiraz dilekçesinden Avcı'nın haberdar olduğunu söyledi.

Bu arada Devrimci Karargah Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan Hanefi Avcı, cezaevinden Hürriyet Gazetesi Yazıişleri Müdürü Necdet Açan, aynı gazeteden Toygun Atilla, Milliyet'ten Nedim Şener ve NTV'den Ruşen Çakır'a gönderdiği ortak mektupta ilginç itiraflarda bulundu. Sevgilisi Kezban Küçük'ün canlı yayında kendisi ile ilgili yaşadığı yasak ilişkiye yönelik açıklamalarına değinen Avcı, eşinin Kezban Küçük ile ilişkisini yaklaşık 16 aydır bildiğini söyledi.

Avcı'nın mektup gönderdiği gazetecilerden olan Ruşen Çakır, NTV'de mektubun içeriğine ilişkin bilgiler verdi. Mektubun el yazısıyla yazıldığını ve 6 sayfa olduğunu anlatan Çakır, "Avcı çok çarpıcı açıklamalar" yazmış dedi.

Mektubunda Karargah örgütü mensubu Necdet Kılıç ile görüşmelerinin deşifre edilmesinden rahatsızlığını belli eden Avcı, Necdet Kılıç yüzünden tutuklanmadım. Asıl Necdet Kılıç benim yüzümden tutuklandı. Komplo kurdular" iddiasında bulundu. Polise yönelik suçlamalarda bulunan ve tarikatlara karşı olmadığını ifade etme gereği duyan Hanefi Avcı sevgilisi Kezban Küçük'ün yasak aşklarına ilişkin canlı yayınlara çıkarak yaptığı ve bütün Türkiye tarafından hayretle karşılanan açıklamaları ile ilgili olarak ise "Bana şantaj yapıldığı için kitabı yazdığım söyleniyor ama, özel hayatımla ilgili bilgileri bilmesi gerekenler 2009'un 6. ayından beri biliyorlar, gizlim saklım yok" dedi.

HABERE YORUM KAT