1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Han Yunus'tan çekilen katil İsrail geride büyük bir yıkım bıraktı
Han Yunus'tan çekilen katil İsrail geride büyük bir yıkım bıraktı

Han Yunus'tan çekilen katil İsrail geride büyük bir yıkım bıraktı

Katil İsrail'in 4 ay yoğun saldırılar düzenledikten sonra çekildiği Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentinde evlerine dönen Filistinliler, gördükleri yıkımın boyutları karşısında şaşkınlık yaşıyor.

15 Nisan 2024 Pazartesi 17:43A+A-

Han Yunus'taki evini görmek için kente geri dönen Filistinli Ravan, ailesinin uzun yıllar emek vererek inşa ettiği evi yerle bir olmuş halde buldu.

İsrail saldırıları sonrası Refah kentine sığınmak zorunda kalan ailesiyle yeniden evlerine geri dönmeyi umarak kente gelen Ravan, gördükleri karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

"Burada yaşanabilecek hiçbir yer yok"

Üzüntüsünü AA muhabiriyle paylaşan genç kadın, "Evimizden uzakta bir yerlere sığınmaktan çok yorulmuştuk. Askerler çekilince evimize gelip kalmayı ve burada yaşamayı planlamıştık. Ancak gördüğüm yıkım karşısında büyük şaşkınlık yaşadım. Ev yok, evden bir eser yok. Burada yaşanabilecek hiçbir yer yok." dedi.

Kentte, Ravan gibi askerler çekildikten sonra evine dönmek ve orada yaşamak isteyen binlerce Filistinli bulunuyor.

Said Abdurrahman da aynı düşünce ve istekle mahallesine dönmüş Filistinlilerden sadece biri.

"Refah'ta sığındığımız yerlere geri döneceğiz mecbur"

Evini harabe olmuş halde bulan Abdurrahman, "Askerler çekildikten sonra burada, Han Yunus'ta hiçbir şey kalmamış. Ne ev, ne de su. Refah'ta sığındığımız yerlere geri döneceğiz mecbur." ifadesini kullandı.

İsrail ordusu, Hamas'ın elinde tuttuğu İsrailli esirleri kurtarma bahanesiyle kara saldırısı başlattıktan 4 ay sonra, 7 Nisan'da Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'tan çekildiğini duyurmuştu.

İsrail saldırıları, şehri büyük ölçüde etkileyerek yollara, evlere ve altyapıya büyük zarar verdi.

 

HABERE YORUM KAT