1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Han Yunus’a dönen aileler: Bu yaşananları Nekbe'de görmedik
Han Yunus’a dönen aileler: Bu yaşananları Nekbe'de görmedik

Han Yunus’a dönen aileler: Bu yaşananları Nekbe'de görmedik

İşgalci barbarların büyük yıkımının ardından Han Yunus'lu Filistinliler, evlerindeki kalıntıları arıyor.

16 Nisan 2024 Salı 10:30A+A-

İşgal rejiminin büyük bir yıkım bırakarak çekildiği Han Yunus kentinde Filistinliler, moloz yığınını andıran kente dönerek evlerinin enkazında geriye kalan eşyalarını arıyor. Evinden çıkarak Refah'a göç etmek zorunda kalan Amine Ümran, yıkıntıların arasından çocuklarının eşyalarını alabilme umuduyla saldırılarda ağır hasar alan evlerine geldiklerini söyledi. Saldırılar sonrası evine döndüğünde karşılaştığı manzara karşısında dehşete kapıldığını anlatan Hale Cerğun ise Han Yunus'a geri dönseler bile yaşayacak bir evlerinin kalmadığını dile getirdi.

HAN YUNUS TANINMAZ HALDE

Kardeşleriyle birlikte yaşadığı evin enkazı önünde konuşan Nimet Muheymer de bu yaşanılanları 1948 yılındaki Nekbe'de görmediklerini belirtti. "Allah kimseyi unutmaz" diyerek kendisini teselli etmeye çalışan yaşlı kadın işgal rejiminin evlerini ve kentlerini yıkmak istediğini söylerken "Burada yaşayan herkes sivildi ancak hepsinin evleri yıkıldı" dedi. Abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Han Yunus binaları, yolları ve altyapıyı tahrip eden şiddetli saldırı ve baskın sonucu tanınmaz halde.

BEYT LAHİYA'DAKİ KUM BARİYERLERİN ALTINDA KALAN CANSIZ BEDENLER

Öte yandan Filistinli sağlık ekipleri, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da kurduğu kum bariyerlerin altında çok sayıda cansız beden bulunduğunu açıkladı. Sağlık ekipleri, dün sabah saatlerinden bu yana Han Yunus'un farklı bölgelerinden 4 cansız beden çıkarıldığını aktardı.

HABERE YORUM KAT