1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamdan: Saldırganlığa kapsamlı bir son verilmeden takas anlaşması yapılamaz
Hamdan: Saldırganlığa kapsamlı bir son verilmeden takas anlaşması yapılamaz

Hamdan: Saldırganlığa kapsamlı bir son verilmeden takas anlaşması yapılamaz

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırının kapsamlı bir şekilde durdurulmasından önce tutuklu değişimi sorununun çözülemeyeceğini söyledi.

28 Mayıs 2024 Salı 09:00A+A-

Esir değişimi anlaşmasının, saldırıyı durdurmak, Filistinlileri evlerine döndürmek ve yeniden inşayı gerçekleştirmek için daha geniş bir anlaşmanın parçası olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Hamdan, takas anlaşmasıyla ilgili olarak Hamas hareketine henüz arabulucular tarafından herhangi bir bilgi verilmediğini, henüz ciddi bir gelişmenin yaşanmadığına dikkat çekti.

Hamdan, son Refah katliamının, işgalcilerin Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına karşı 234'üncü gününde sürdürdüğü soykırım savaşının bir parçası olduğunu belirtti.

Rafah'taki son katliamın, işgalin Gazze Şeridi'nde güvenli yerler olduğu iddiasını reddettiğini ve son iki gündeki son katliamların, işgal güçlerinin Adalet Mahkemesi'nin kararına meydan okumasının bir göstergesi olduğunu vurguladı.

İşgalin katliam yerinde silahlı adamlar olduğu iddiasının, yürütülürken yanlış bir iddia olduğunu ve Rafah'taki Siyonist suçun, işgalin tüm yasalara karşı saygısızlığının açık bir kanıtı olduğunu belirtti.

Hamdan, Refah katliamından bizzat ABD yönetimini ve Başkan Biden'ı sorumlu tutarak, işgalin sivillerin öldürülmesi ve soykırım suçları dışında hiçbir amacına ulaşamadığını vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT