1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas'tan Rantisi’nin Şehadetinin 9. Yılı Mesajı
Hamastan Rantisi’nin Şehadetinin 9. Yılı Mesajı

Hamas'tan Rantisi’nin Şehadetinin 9. Yılı Mesajı

“Filistin Aslanı” Dr. Abdülaziz Rantisi’nin şehadetinin 9. yıl dönümünde Hamas’tan kararlılık mesajı…

19 Nisan 2013 Cuma 13:01A+A-

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) bir kez daha bütün şehitlerin kanına vefalı davranacağını, Filistin halkının özgürlüğü ve hukukunun geri alınması için direnişe bağlılığını, ilkelerine sımsıkı sarıldığını, Kudüs, Mescidi Aksa ve esirleri kurtarma hedefine de bağlı olduğunu bir kez daha yineledi.

Hamas liderlerinden Abdulaziz Er-Rantisi’nin şehadet edilmesinin dokuzuncu yıldönümü münasebetiyle dün (18 Nisan Perşembe) basın açıklaması yapan Hamas, “direniş yolunu ve Er-Rantisi’nin tavizsiz metodunu takip etmeye devam edeceğiz. Bu toprakların imandan bir parça olduğuna inanıyoruz. Bu toprakları Müslümanların topraklarına Ömer bin Hattab katmıştı. Hiçbir Müslüman bu toprakları satamaz veya hediye edemez” dedi.

Hamas hareketi açıklamasının devamında, hiçbir zaman bu topraklardan vazgeçmeyeceklerini, bunu pazarlık konusu yapmayacaklarını ve bu uğurda akan temiz kanların işgale karşı özgürlüğe kadar savaşın yakıtı olmaya devam edeceğini ifade etti.

İşgal ordusunun 22 Mart 2004 günü sabah namazından çıkarken Hamas’ın tekerlekli sandalyedeki ruhani lideri Şeyh Ahmed Yasin’i şehit etmesinin ardından hareketin liderliğini üstlenen Abdulaziz Er-Rantisi, 17 Nisan 2004 tarihinde işgal ordusuna ait askeri helikopterden atılan füze ile ağır yaralandı ve tüm gayretlere rağmen hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

----

Rantisi’nin Hayatını ve Mücadelesini Okumak İçin Tıklayınız…

 

 

 

HABERE YORUM KAT