1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas'tan Esir Takası Açıklaması
Hamas'tan Esir Takası Açıklaması

Hamas'tan Esir Takası Açıklaması

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Heniyye, “Hamas, yeni bir esir takası gerçekleştirmek için bütün güç unsurlarına sahip” dedi.

15 Nisan 2016 Cuma 21:22A+A-

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Hamas’ın yeni bir esir takası gerçekleştirmek için gerekli bütün “güç unsurlarına” sahip olduğunu açıkladı.

Gazze’deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi merkezinin önünde cuma hutbesinde konuşan Heniyye, tutuklu Filistinlilerin meselesinin tüm boyutlarıyla Filistinli yöneticiler tarafından ele alındığını belirterek, “Hamas, yeni bir esir takası gerçekleştirmek için bütün güç unsurlarına sahip.” ifadelerini kullandı.

Unsurların ilkinin, 2006’da esir aldıkları İsrailli asker Gilad Şalit’i beş yıl boyunca gizli tutabilmenin arkasında yatan güç olduğunu belirten Heniyye, diğer unsurların arasında Filistin’in içinde ve dışındaki tüm çalışma gruplarında Filistin meselesini desteklemeye yönelik var olan tamamlayıcı hareket gücünün yer aldığını ifade etti.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Hamas'a ait El-Aksa televizyonundan 1 Nisan’da yaptığı açıklamada, ellerinde 4 İsrail askeri bulunduğunu belirterek, söz konusu askerlerin akıbetleri hakkında bilgi vermemişti.

HABERE YORUM KAT