1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Hamas’ın Suriye Kolundan Hareketin Süleymani Tavrına Eleştiri
Hamas’ın Suriye Kolundan Hareketin Süleymani Tavrına Eleştiri

Hamas’ın Suriye Kolundan Hareketin Süleymani Tavrına Eleştiri

Hamas’ın Katil Kasım Süleymani için gösterdiği tavır, Suriye’deki Hamas mensupları tarafından yayınlanan bir bildiri eleştirildi.

11 Ocak 2020 Cumartesi 07:50A+A-

Hamas’ın Suriye’deki Mensupları imzası ile yayınlanan bildirinin metni:

Bismillahirrahmanirrahim

Zulmedenlere meyletmeyin, sonra size de ateş dokunur. Sizin Allah’tan başka dostlarınız yoktur. Sonra size yardım da edilmez.

Hamas’ın Suriye’deki mensuplarının beyanıdır:

Hamas’ın Suriye’deki mensupları; Suriye’den Lübnan’a, Irak’tan Yemen’e bütün bölge halklarına karşı işlenilen suçların yanı sıra Suriye’deki Filistinlileri de ablukaya alma, katletme, sürme suçlarının ortağı  “Kasım Süleymani” zalimine taziye dileyen Filistin kolunun yaptığı açıklamayı ve bu konudaki tutumunu reddediyor. Hamas’ın Kasım Süleymani mücrimine destek çıkması onun suçlarını affettirmez, Müslümanların kanlarına bulaşmış ellerini temizlemez!

Bu mücrimin ölüp gitmesi Arap-İslam ümmetine mübarek olsun derken,  aynı zamanda Amerika’nın bölgede yürüttüğü savaş politikalarını kınadığımızı vurguluyoruz.  Halkımızı katleden, yürüttükleri savaşlarında mücrim Siyonizmin varlığına hizmet eden zalimlerle mücadelemizi sürdüreceğimizi ilan ediyor; Filistin, Suriye, Yemen ve Irak’taki acılarımızın tek bir bedene ait acılar olduğunun altını çiziyoruz. Ki bir bedenin diğer unsurları uyku halindeyse ve hastalık vücudun bütün uzuvlarına sirayet etmişse iyileşmesi mümkün değildir.

Son olarak düşmanımıza taziyede bulunan mübarek hareketimizi bütün acı ve kederlerine rağmen Filistin davasını en mukaddes dava, Filistin’deki mücadeleyi en önemli mücadele olarak gören mazlum halklarla aynı safta olmaya çağırıyoruz.

en2e1yzwkaezou1.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum