1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas'ın Bürolarının Yanı Sıra Evleri de Basıldı
Hamasın Bürolarının Yanı Sıra Evleri de Basıldı

Hamas'ın Bürolarının Yanı Sıra Evleri de Basıldı

Suriye'deki ofis ve bürolarının mühürlendiğini doğrulayan Hamas, yöneticilerinin evlerinin de basıldığını açıkladı.

09 Kasım 2012 Cuma 00:07A+A-

Er-Reşak, Quds Press Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Suriye'deki tüm ofislerimiz ve bütün sahip olduklarımız bir Suriyelinin veya Suriye'de ikamet eden Filistinli bir mültecinin parmağına ya da onların akan bir damla kanına eşir değildir" dedi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) yaptığı açıklamada, Esed güçlerinin baskı ve  saldırılarının  Suriye’deki ofislerinin yanı sıra evlerine de yöneldiğini açıkladı.

Esed güçlerinin Hamas’a yönelik baskısı devam ediyor. Hamas Siyasi Birimi üyelerinden İzzet er-Reşak, Suriye güvenlik birimlerinin Hamas liderlerine ait evlere ve ofislere düzenlediği baskınların çok fazla önemli olmadığını belirterek, Hamas'ın Suriye'de sahip olduklarının bir Suriyelinin veya Filistinlinin parmağına eşit olmadığını söyledi.

Suriye güvenlik güçlerinin Hamas ofisine düzenlediği baskını ve eşyalara el konularak ofisinin mühürlenmesini değerlendiren Er-Reşak, Quds Press Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Suriye'deki tüm ofislerimiz ve bütün sahip olduklarımız bir Suriyelinin veya Suriye'de ikamet eden Filistinli bir mültecinin parmağına ya da onların akan bir damla kanına eşit değildir" dedi.

Baas rejimi güvenlik güçleri dün (7 Kasım Çarşamba) İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinin ofislerine ve evlerine baskın yapmaya, eşyalara ve araçlara el koymaya, evleri ve ofisleri mühürlemeye başlamıştı.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal'e, yardımcısı Musa Ebu Merzuk'a ve Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyelerinden Imad El-Alemi'ye ait evlere ve ofislere baskınlar düzenlenmiş, eşyalara ve araçlara el konulmuş, kilitleri değiştirilerek evler ve ofisler mühürlenmişti.

Musa Ebu Merzuk, evinin ve üst kattaki ofisinin baskına uğrayıp kapatılması hakkında şunları söyledi:

Ofis kapatılır fakat tarih kapatılamaz. Kapatılan ofiste ben unutulamayacak olaylar kaydettim ve tarihte çok önemli yerleri olan birçok kişi ile görüştüm. Bu yaptıklarıyla Hamas’a bir siyasi mesaj vermek istiyorlar fakat hareket asla onların istediklerini yapmayacak. Hamas, halkın yanında olmayı ve onu başının üzerinde taşımayı, onun seçtiğiyle işlerini yürütmeyi tercih edecek.

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum