1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas'ın 25. Yıl Kutlamaları Başladı
Hamasın 25. Yıl Kutlamaları Başladı

Hamas'ın 25. Yıl Kutlamaları Başladı

Hamas'ın 25. kuruluş yıldönümü kutlamaları için Filistinliler Gazze'deki El Ketibe meydanında toplanıyor.

08 Aralık 2012 Cumartesi 10:32A+A-

Gazze halkı, İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın “Siccil Taşları Özgürlük Yoludur” ismiyle bu yıl düzenleyeceği kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmak için bugün sabah erken saatlerden itibaren Gazze’deki El-Ketibe meydanına akın etti.

Hamas Hareketi Halkla İlişkiler Dairesi yetkilileri, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine verdikleri bilgide, Gazze halkının etkinliklere katılmak için sabah erkenden yola çıktığını belirterek, vatandaşların alana rahat ulaşmaları için kendilerinin de ulaşım kolaylığını sağladıklarını ifade etti.

Sabah erken saatlerde Rafah ve Han Yunus’tan onlarca otobüsün kalktığına dikkat çeken yetkililer, katılımcıların ellerine yeşil bayrak almalarının ve başlarına da yeşil bandaj takmalarının dikkat çektiğini kaydetti.

Kaynaklar, vatandaşların yer bulmak için erken davrandıklarını ve aynı manzaraların Gazze’nin orta kesimiyle kuzey kesiminde de yaşandığını belirterek, Filistin polisiyle Kassam Tugayları'na bağlı mücahitlerin güvenliği sağlamak için alanda bulunduklarını söyledi. (FİEM)

 

HABERE YORUM KAT