1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hamaset Zarar Doğurur!
Hamaset Zarar Doğurur!

Hamaset Zarar Doğurur!

Popülist mesajlar vermeyi seven Süleyman Soylu’nun Almanya’dan Türkiye’ye geleceklerle ilgili sözleri turizmcileri sıkıntıya soktu.

12 Mart 2019 Salı 13:21A+A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, yurt dışından gelenlerin tutuklanabileceğine yönelik sözlerinin Almanya'dan Türkiye’ye tatile gelmeyi planlayanların sayısında azalmaya yol açtığı iddia edildi.

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır, Berlin’de Türkiye’ye gitmek için tatil satın alanların sayısının günde 1000’den 300 ile 500 arasına düştüğünü açıkladı.

Bayındır, “İyi giden işler tökezledi. Bazı tur operatörleri satışlarının düştüğünü bize söyledi” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıl Alman vatandaşı 4,5 milyon turist Türkiye’yi ziyaret etmişti.

NE DEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 Mart'ta seçim çalışmaları için bulunduğu Ankara'nın Polatlı ilçesinde halka hitap etmiş ve konuşması esnasında zaten ciddi manada Türkiye aleyhtarlığının estiği Batı kamuoyunda aleyhte kullanılmaya müsait şu ifadeleri kullanmıştı:

“Avrupa’da, Almanya’da öyle terör örgütünün toplantılarına katılıp da ondan sonra gelip Antalya’da, Bodrum’da, Muğla’da tatil yapanlar var ya, onlar için de tedbir aldık şimdi. Hadi gelsinler bakalım havalimanlarından içerisi girsinler. Gözaltına alıp yallah, öyle kolay değil. Dışarıda hainlik yapıp, içeride, Türkiye’de keyfini, sefasını sürmek bundan sonra kolay değil.”

Soylu’nun bu sözleri tesadüfen söylenmiş ya a ağızdan kaçmış ifadeler değil. Daha önce de 26 Şubat’ta İstanbul'da düzenlenen bir mitingde de Türkiye'nin terörle mücadele faaliyetleri bağlamında aynı içerikli sözler sarfetmiş ve şunları söylemişti:

“Türkiye'ye dışarıda karşı çıkanlar, sonrasında da Akdeniz şehirlerinde ve Antalya'da tatil planı yapanlar, havalimanlarında polislerin aleyhlerinde hazırladığı dosya yığınıyla tutuklanacaklar. İnanıyorum ki sonrasında bize dünyada düşmanlık yapan kalmayacaktır.”

Evet, popülizmin siyasetçilerin sevdiği bir şey olduğu biliniyor. Miting meydanlarında bol alkış getirdiği kesin, hatta bir miktar oy da sağlayabilir ama madalyonun başka yüzü de var.

Avrupa genelinde ve bilhassa Almanya’da Türkiye’nin bir korku ülkesine döndüğüne dair yoğun ve sistematik bir propaganda kampanyasının işletildiği bir süreçte bizzat İçişleri Bakanı’nın ağzından bu tür farklı yorumlanabilecek mesajlar verilmesi herhalde her yıl turizme milyarlarca lira yatırım yapan bir devlet mantığıyla pek de örtüşmüyor olsa gerek!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum