
Hamas’a saldıran Ebû Şebap Çetesi ile Abbas'ın işbirliği ortaya çıktı
21 aydır devam eden soykırıma ve tüm imkanlarına rağmen mücahitleri yenemeyen siyonistler, paralı piyonları Gazze'ye sürmüştü.
HAKSÖZ HABER
Gazze'de Hamas'a karşı piyon olarak kullanılan paralı milis grubuna öncülük eden Ebu Şebap siyonist medyaya verdiği röportajda işgal rejimi ve Abbas yönetiminden aldığı desteği anlattı.
İsrail'in arapça yayın yapan resmi radyo kanalı olan Makan'a canlı olarak verdiği röportajda, işgal ordusuyla Gazze'nin güneyinde iş birliği yaptığını itiraf etti.
Yediot Ahronot, i24NEWS ve Times of İsrael gibi siyonist yayın kuruluşlarının yayınladığı haberlerde, röportajın devamında, “Hamas’a karşı savaşacağız ve bizi destekleyen Filistin yönetimidir.” ifadelerini kullanarak, Mahmud Abbas yönetimi ile olan bağlarını açıkça itiraf etti.
Ebu Şebab, Mahmud Abbas yönetiminden ilk talebin Abbas’ın Danışmanı Mahmud el-Habbaş’tan geldiğini söyledi.
Şebab, Hamas'ın kendi aşiretine yönelik katliamlar yaptığı yalanına sığınarak, bu grubu intikam için kurduğunu, yolsuzlukla mücadale ettiklerini ve grubun kuruluşu sırasında Filistin Yönetiminin de desteğini aldığını söyledi.
Ancak Ramallah yönetimi, kamuoyu baskısı sonrası bu ilişkileri reddetmeye başladı. Üst düzey bir Filistinli yetkili, “Eğer El-Habbaş böyle bir rol oynadıysa, bunu kendi başına yapmıştır.” diyerek resmi bağlantıyı reddetti.








HABERE YORUM KAT