1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas Yahudileştirme Projeleriyle Mücadele Başlatılması Çağrısında Bulundu
Hamas Yahudileştirme Projeleriyle Mücadele Başlatılması Çağrısında Bulundu

Hamas Yahudileştirme Projeleriyle Mücadele Başlatılması Çağrısında Bulundu

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Yahudi yerleşim projelerine karşı koymak ve Yahudi yerleşimcileri kovmak için direnişin desteklenmesi çağrısında bulundu.

04 Eylül 2019 Çarşamba 21:27A+A-

Hamas Hareketi, bugün (4 Eylül Çarşamba) yayınladığı yazılı açıklamada, Yahudileştirme projelerine ve Batı Yaka’yı işgal rejimine ilhak etme girişimlerine karşı geniş kapsamlı bir mücadele başlatılmasını, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin işgal güçleriyle yaptığı güvenlik koordinasyonuna son verilmesini istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamada Hamas, işgal rejimi başbakanının El-Halil Camii’ne baskın düzenleyerek fanatik Yahudi seçmeni memnun etmeye çalıştığını ifade etti.

İşgal rejimi liderlerinin Batı Yaka’yı emrivakiyle Yahudileştirme yolunda ilerlediklerini kaydeden Hamas, işgal rejiminin Batı Yaka’da Yahudi yerleşkeleri kurmaya başladığından beri bunu hayal ettiğini söyledi.

Hamas, Filistin direnişinin Yahudi yerleşimcilerin Batı Yaka’da huzur ve güven içinde yaşamalarına izin vermeyeceğini, geçtiğimiz günlerde Batı Yaka’da gerçekleştirilen kahramanca eylemin işgalci düşmana ve Yahudi yerleşimcilere Filistin topraklarında kendilerine yer olmadığı mesajını verdiğini belirtti.

Hamas Hareketi, Filistin Yönetimi’nden ve güvenlik birimlerinden halkı uyutmaktan vazgeçip Batı Yaka’yı ilhak girişimlerine ve Yahudileştirme projelerine karşı kapsamlı bir mücadele başlatmalarını, işgal güçleriyle yürüttükleri güvenlik koordinasyonuna son vermelerini istedi.

HABERE YORUM KAT