1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas ve Fetih, Gazetelere Yasakları Kaldırdı
Hamas ve Fetih, Gazetelere Yasakları Kaldırdı

Hamas ve Fetih, Gazetelere Yasakları Kaldırdı

Batı Şeria'da yayımlanan Yeni Hayat gazetesinin, 7 yıl aradan sonra Gazze'de yeniden dağıtımına izin verildiği belirtildi.

09 Mayıs 2014 Cuma 15:30A+A-

Batı Şeria'da yayımlanan Yeni Hayat gazetesinin, 7 yıl aradan sonra Gazze'de yeniden dağıtımına izin verildiği belirtildi.

Gazze hükümeti, Hamas ve Fetih hareketleri arasında 2007 yılında yaşanan ayrılıktan bu yana dağıtımını yasakladığı Yeni Hayat gazetesinin Beyt Hanun Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye geçişine müsaade etti.

Dün de El-Eyyam gazetesinin Gazze'de dağıtımına izin verilmişti.

Hamas ve Fetih hareketleri arasında 23 Nisan'da sağlanan milli mutabakatın ardından önceki gün de 7 yıldır yasaklı olan Kudüs gazetesinin Gazze'de dağıtımına başlanmıştı

Gazze'deki Filistin hükümeti, 2007 yılında, Kudüs, Yeni Hayat, El-Eyyam ve El-Menar gazeteleri ile bazı aylık ve haftalık dergilerin dağıtımını yasaklamıştı. Batı Şeria'da da 7 yıldır, Gazze'de yayımlanan Er-Risale, Filistin, El-İstiklal gazetelerinin dağıtımına izin verilmiyordu.

Milli mutabakatın ardından, Özgürlükler Komitesi, gecikme olmaksızın gazetelerin Batı Şeria ve Gazze'de dağıtımına izin verilmesini talep etmişti.

AA

HABERE YORUM KAT