1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas ve Fetih 3 Ay İçinde Hükümet Kuracak
Hamas ve Fetih 3 Ay İçinde Hükümet Kuracak

Hamas ve Fetih 3 Ay İçinde Hükümet Kuracak

Filistin'de birlik hükümeti kurulması için Hamas ile Fetih arasında yapılan görüşmeler hız kazanıyor.

15 Mayıs 2013 Çarşamba 00:44A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve Fetih hareketleri bugün (14 Mayıs Salı) Kahire'de yapılan toplantıda bir ay sonra geçici hükümet teşkili için istişarelere başlanması, üç ay içinde de hükümetin kurulması ve seçim tarihinin ilan edilmesi konusunda anlaştı.

Hamas ve Fetih hareketleri arasında yapılan anlaşmaya göre, taraflar geçici hükümet kurulana ve seçim tarihi ilan edilene kadar sürekli toplantı halinde kalacaklar. İstişare görüşmelerinin başlamasından üç ay sonra Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, geçici hükümetin kurulması ve seçim tarihinin ilanı için iki ayrı kararname yayınlayacak.

Tarafların Ulusal Konsey Başkanı Selim Ez-Za'nun ile görüşerek Ulusal Konsey Seçim Kanununu Hazırlama Komitesi'ni bir hafta içinde toplantıya çağırma ve askıda kalan noktaların sonuca bağlanarak nihai taslağın onaylanmak üzere Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu'na sunulması konusunda da anlaştığı ifade edildi.

Kahire'deki görüşmelerde Hamas Hareketi'ni Musa Ebu Merzuk'un yanı sıra Mahmud Ez-Zahhar, Muhammed Nasr, Salih El-Aruri ve Fetih Hareketi'ni ise Azzam El-Ahmed, Mahmud El-Aluli, Sahr Bisisu ve Emin Makbul'un temsil ettiği bildirildi.

FİEM

 

HABERE YORUM KAT