1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas Liderlerinden Esir Şeyh Hasan Yusuf Serbest Bırakılıyor
Hamas Liderlerinden Esir Şeyh Hasan Yusuf Serbest Bırakılıyor

Hamas Liderlerinden Esir Şeyh Hasan Yusuf Serbest Bırakılıyor

İşgalci İsrail Rejimi Mahkemesi, Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) liderlerinden olan esir Şeyh Hasan Yusuf’un 23 Temmuz’da tahliyesine karar verdi.

07 Temmuz 2020 Salı 18:48A+A-

İnsan hakları savunucusu kaynaklardan alınan bilgiye göre, işgalci İsrail, 29.03.2020 tarihinde esir Şeyh Yusuf’un idari tutukluluk süresini 4 ay daha uzattı.

23 yılını işgalci İsrail zindanlarında geçiren Şeyh Yusuf, 2019’un Nisan ayında Ramallah’ın batısındaki evine saldıran işgal güçleri tekrar tarafından tutuklanmıştı.

Şeyh Yusuf, Hamas Hareketi’nin 1992 yılında Merc ez-Zuhur’a sürgüne gönderilen liderlerinden biri. Ayrıca Hamas’ın Batı Şeria’daki önde gelen liderlerinden biri olan Şeyh Yusuf, bir süre hareketin sözcülüğünü de yaptı.

Şeyh Yusuf’un diyabet başta olmak üzere birkaç sağlık rahatsızlığı var. Şeyh Yusuf, idari tutukluluk sürecinin uzatılması nedeniyle Kasım ayından bu yana ilaç almayı ve tedavi olmayı reddediyor.

Şeyh Hasan Yusuf, 2006 yılında Hamas’ın parlamento grubu “Değişim ve Islah” listesinden milletvekili seçilerek Filistin Parlamentosu’na girdi.

İşgalci İsrail güçleri, 13 Nisan’da Kudüs milletvekili Muhammed Ebu Tayr’ı tutuklamasıyla birlikte işgal zindanlarında Filistinli milletvekili sayısı 7’ye yükseldi.

İşgalci İsrail rejimi zindanlarında esir tutulan milletvekili sayısının bazen indiği ve bazen de çıktığı, bununla birlikte 2006 yılından bu yana milletvekillerinin gözaltına alınmasının hiç arkasının kesilmediği belirtiliyor.

2018 yılı başlarında işgal zindanlarında esir tutulan milletvekili sayısı 3’e düştü fakat daha sonra sayı yeniden 7’ye kadar yükseldi.

AA

HABERE YORUM KAT