
Hamas lideri Halil Hayye’nin yeğenleri Gazze’de şehit oldu
İşgal ordusundan emekli Tümgeneral Yisrael Ziv, Netanyahu hükümetinin Gazze için ordunun inanmadığı bir planı dayattığını belirterek, bunun orduyu Gazze’de daha derin bir batağa sürükleyebileceği uyarısında bulundu.
Eski Genelkurmay Operasyonlar Şefi Ziv, İsrail’in Kanal 12 televizyonunda yayımlanan makalesinde, Netanyahu’nun Gazze’yi tamamen işgal etmeye yönelik "kademeli" planının Güvenlik Kabinesi tarafından onaylanmasının ardından değerlendirmelerde bulundu.
Ziv, Netanyahu hükümetini "gerçeklikten kopuk, panik içinde kararlar alan bir grup" olarak tanımlarken, Hamas’ın ise "inisiyatifi elinde tuttuğunu" vurguladı.
"İsrail hükümetinin dün gerçekleşen oturumda umutsuzluk içinde içine kapandığına" işaret eden Ziv, "Hükümetin Genelkurmay Başkanına ordunun inanmadığı bir planı dayattığını ve Gazze’de daha derin bir çıkmaza sürüklediğini görmek gerçekten üzücü." ifadesini kullandı.
Emekli Tümgeneral, ordunun ağır bedeller ödediğini fakat siyasi liderliğin somut bir başarı elde edemediğini belirterek, "Gazze’nin işgali daha büyük başarısızlığa yol açacak derin bir çukur kazmak demek." değerlendirmesinde bulundu.
İsrail’in aynı hataları tekrar ediyor
Gazze kentinin daha önce defalarca işgal edildiğini, Han Yunus’un ise harabeye döndüğünü aktaran Ziv, ordunun bir yıldır aynı yerde dönüp dolaştığını ve hükümetin ordudan "boşuna görevler" istediğini belirtti.
Genelkurmay Başkanı Zamir’in artık hükümeti "fiili bir otorite" olarak görmediğini, "gerçeklikten kopuk, panik içindeki bir grup" olarak nitelediğini aktardı.
Mevcut hükümet ahlaki ve akli meşruiyetini kaybetti
Siyasi liderlikte ciddi bir bilinç ve sorumluluk eksikliğinin olduğu eleştirisinde bulunan Ziv, hükümetin aynı hataları tekrar ettiğini aktardı.
İsrailli emekli Tümgeneral, "Mevcut hükümet ahlaki ve akli meşruiyetini kaybetti. Kararları ülkeyi utanç verici bir stratejik yenilgiye, askerlerin ve esirlerin hayatlarını tehdit eden bir duruma sürüklüyor." ifadelerini kullandı.





HABERE YORUM KAT