1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Hamas Kararı Siyaseten Benimsenmedi"
"Hamas Kararı Siyaseten Benimsenmedi"

"Hamas Kararı Siyaseten Benimsenmedi"

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Heniyye, Mısır'da Hamas'ın terör örgütü olarak kabul edilmesi yönündeki kararın siyaseten benimsenmediğini söyledi.

06 Mart 2015 Cuma 15:25A+A-

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Mısır'da Hamas'ın terör örgütü olarak kabul edilmesi yönündeki kararın siyaseten benimsenmediğini söyledi.

Gazze'deki El-Ketibe Camisi'nde cuma hutbesi veren Heniyye, Hamas yetkililerinin, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile Mısırlı ve Filistinli yetkililerle yaptıkları görüşmelerde Mısır yargısının verdiği kararın yansımalarını değerlendirdiğini söyledi.

Heniyye, "Mısırlı yetkililer bize, mahkemenin verdiği kararın yargı kararı olup siyaseten benimsenmediğini bildirdi" dedi.

Hutbesinde Hamas'ın Mısır'ın içişlerine karışmadığını vurgulayan Heniyye, "Hamas, özellikle sınır komşumuz ve kardeşimiz olan Mısır'ın içişlerine karışmıyor. Bizim ne Mısır ne de diğer Arap ülkeleri topraklarında askeri ya da güvenlik alanında rol oynamamız söz konusu değil" diye konuştu.

 Heniyye, Gazze'deki güvenlik güçlerinin sınır hattında tahkimatı artırarak Mısır'ın güvenliğini korumaya çalıştıklarını belirtti. 

Mısır medyasında yer alan, Mısır askerinin Gazze Şeridi'ni vurması gibi söylentilerle ilgili olarak ise Heniyye, "Buna inanmamız mümkün değil. Bu karar siyasi olarak benimsenmemişken Mısır ordusu Filistinlileri vurmaz" ifadesini kullandı.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Merkez Kurulu'nun İsrail'le güvenlik koordinasyonunu durdurma kararı almasını "doğru bir adım" olarak tanımlayan Heniyye, şunları kaydetti:

"Bu kararda bazı değişiklikler yapılmasından korkuyoruz. Bu kararın asıl imtihanı, uygulama alanında olacaktır. O nedenle İsrail'le güvenlik koordinasyonunun derhal durdurulmasını istiyoruz." 

Heniyye, Ulusal mutabakat konusuna da değinerek, mutabakatın başarıya ulaşmasının, tüm maddelerinin uygulanmasına, Filistin yönetiminin bu konudaki iradesine ve uzlaşı hükümetine Gazze'nin imarına ve seçim hazırlıklarına başlama yetkisi vermesine bağlı olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT