1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas: İştiyye Hükümeti Meşruiyetten Yoksun Ayrılıkçı Bir Hükümettir
Hamas: İştiyye Hükümeti Meşruiyetten Yoksun Ayrılıkçı Bir Hükümettir

Hamas: İştiyye Hükümeti Meşruiyetten Yoksun Ayrılıkçı Bir Hükümettir

Yeni hükümetin Filistin'de bölünmüşlüğü daha da kökleştireceğini belirten Hamas, “İştiyye Hükümeti meşruiyetten yoksun ayrılıkçı bir hükümettir” açıklamasını yaptı.

14 Nisan 2019 Pazar 14:13A+A-

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Fetih örgütünün İştiyye hükümetini kurmasının ayrılıkçı ve kendinden olmayanları dışlayıcı tutumunu sürdürmesi anlamına geldiğini ve Fetih'in taleplerine göre şekillenen bu yeni hükümetin bölünmeyi daha da kökleştireceğini dile getirdi.

Hamas, İştiyye hükümetinin ilan edilmesi üzerine yaptığı açıklamada bu hükümetin ulusallıktan ve anayasal meşruiyetten yoksun ayrılıkçı bir hükümet olduğunu dile getirdi.

Hamas, bu hükümetin Yüzyılın Anlaşması'nın önünü açmak için Gazze ile Batı Yaka arasındaki bölünmeyi daha da kökleştireceğine dikkat çekti.

Hamas, Filistin'de güçlerin birleştirilmesi ve Yüzyılın Anlaşması oyununa karşı bir tavır sergilenebilmesi için bir ulusal ittifak hükümetinin kurulmasına ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Hamas, bununla birlikte kurulan hükümetin Filistin halkıyla ilgili bütün sorumlulukları üstlendiğini, ona yapılan zulümleri kaldırma ve onun çıkarlarını gözetme yükümlülüğünü taşıdığını dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT