1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas işgal askerlerinin telefonlarını hackledi
Hamas işgal askerlerinin telefonlarını hackledi

Hamas işgal askerlerinin telefonlarını hackledi

​​​​​​​İsrail işgal ordusu, Hamas'a bağlı bir elektronik hack grubunun, özel oyun programları kanalıyla onlarca işgal askerinin akıllı telefonlarını hacklemeyi başardığını itiraf etti.

04 Temmuz 2022 Pazartesi 23:09A+A-

Hamas'a bağlı bir siber saldırı grubunun işgal askerlerinin akıllı telefonlarını hacklemesiyle ilgili haber siyonistlere ait Kanal 12 televizyonunda yayınlandı. Haberde söz konusu grubun sosyal medya üzerinden sahte "İsrailli kızlar" hesapları oluşturarak işgalci askerlere oyun linkleri göndermek suretiyle başarabildikleri ifade edildi. Gönderilen linklerin ise gerçekte oyun linkleri değil, tıklandığı zaman telefonları ele geçiren ve içeriğine hakim olan truva atlarının linkleri olduğu belirtildi. 

Bu konuyla ilgili ayrıntıların işgal rejiminin Şabak isimli genel güvenlik (istihbarat) örgütünde çalışan bir bayan subay tarafından kamuoyuna açıklandığı haberde dile getirildi.

Söz konusu subay, Hamas'ın siber saldırı grubunun işgalci askerlerin, telefonlarını ele geçirme amaçlı ve oyun görünümlü programlarını açmalarını sağlamak için sahte kız profillerini kullandıklarını söyledi.

Siber saldırı grubunun aynı şekilde sosyal medya üzerinden yine benzer şekilde sahte hesaplar oluşturmak suretiyle işgal askerlerinden bazı hassas bilgileri almayı, onlarla tanışıp kimlikleriyle ilgili bilgileri ele geçirmeyi başardıkları ifade edildi.

FİEM

HABERE YORUM KAT