1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Hamas: Erdoğan'ın Filistin'e destek duruşu onurlu, açıklamaları ise cesur
Hamas: Erdoğan'ın Filistin'e destek duruşu onurlu, açıklamaları ise cesur

Hamas: Erdoğan'ın Filistin'e destek duruşu onurlu, açıklamaları ise cesur

Hamas: "Recep Tayyip Erdoğan'ın, Filistin halkının savunmasını ve onların topraklarının kurtuluşu ve bağımsızlığı için meşru mücadelesini sürdürme konusundaki tutumunu ve acilen ateşkes sağlanması gerektiği açıklamalarına büyük değer veriyoruz."

17 Nisan 2024 Çarşamba 19:05A+A-

Hamas: “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin halkını, topraklarının özgürleştirilmesi ve bağımsızlığı için verdiği meşru mücadeleyi ve Gazze'de derhal ateşkes sağlanması gerektiğini savunan tutumunu yinelediği açıklamalarına büyük değer veriyoruz.

Kurtuluş Savaşı sırasında Kuvay-ı Milliye rolünü, Filistin halkını, topraklarını ve mukaddes mekanlarını savunmak için verdiği mücadelede Hamas'ın rolüne benzeterek Hamas'a ve Filistin'deki direnişe verdiği cesur destekten dolayı derin takdir ve gurur duyduğumuzu ifade ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu cesur açıklamalarının ve onurlu duruşunun kardeş Türkiye halkının tarihi ve gerçek duruşunu yansıttığını ve Gazze Şeridi'ndeki halkımızın yanında duran ve halkımızın topraklarını özgürleştirme, topraklarına geri dönme ve başkenti Kudüs olan bağımsız devletlerini kurma hakkını destekleyen cesur bir ses olarak halkımız tarafından mücadeleleri sırasında korunacağını vurguluyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada Filistin konusunda şu açıklamada bulunmuştu:

“Hiç kimse ne şahsımın ne bu kadronun Filistin hassasiyetini sorgulayacak kalibrede, kapasitede değildir. Bizim hayatımız Filistin davasıyla anlam bulmuştur.

Milli Mücadele sırasında Türkiye’deki Kuvay-ı Milliye ne ise Hamas da işte aynen odur. Bunu söylemenin de bir bedeli olduğunun elbette farkındayız.

Tayyip Erdoğan olarak tek başıma kalsam dahi Allah ömür verdikçe Filistin mücadelesini savunmaya, mazlum Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğim.

Bazı yaptıklarımızı anlatamıyor olabiliriz ama Filistin hassasiyetimizi sorgulayanlar er ya da geç rezil olacak, nasıl bir haksızlık yaptıklarını görecekler.”

HABERE YORUM KAT

1 Yorum