1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas: Büyük Bir Zafer Kazandık!
Hamas: Büyük Bir Zafer Kazandık!

Hamas: Büyük Bir Zafer Kazandık!

Hamas'ın Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Hamdan, ''Direniş, tarihine önemli sonuçlar doğuracak büyük bir zafer kaydetti'' dedi.

24 Kasım 2012 Cumartesi 16:33A+A-

Hamas'ın Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırılar sırasında Gazze'ye silah sokmanın kolay bir mesele olmadığının altını çizerek, bazı tarafların direniş için silah sağladığı iddialarını yalanladı.

Hamdan Gazze'deki direnişin zaferine yönelik şunları kaydetti:

''Direniş, İsrail'in Gazze saldırısının başlamasından 8 gün sonra tarihine önemli sonuçlar doğuracak büyük bir zafer kaydetti. İsrail, bölgesel siyasi ortam ve özellikle Mısır'ın, direnişin yanında durup ateşkes şartlarını desteklemesi karşısında şok oldu.''

Gazze'ye yönelik saldırıları durdurma yönündeki çabalardan ve Arap Birliği bakanlarıyla Gazze'yi ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu'ndan övgüyle söz eden Hamdan, Türkiye'nin saldırılar karşısında tutunduğu tavrı 'olumlu' olarak nitelendirdi.

Hamdan, ''Gazze halkı, Türkiye'den Gazze'yi imar etmelerine yardım etme sözü aldı. Gazzeliler Türkiye'ye olumlu bakıyor ve onun konumundan dolayı mutluluk duyuyorlar'' diye konuştu.

Hamdan, İsrail ile direnişçi gruplar arasında imzalanan ateşkese yönelik, ''Gazze'yle sınır kapılarının açılması düzenlemeleri fiili olarak başladı ve gelecek hafta tam olarak netleşecek'' ifadelerini kullandı. Hamdan ateşkes anlaşmasıyla deniz ambargosunun kaldırılmamasına ilişkin soruya, ''Gelecek dönemde Hamas'ın en önemli önceliği Gazze üzerindeki her türlü ambargoyu kaldırmak olacak'' cevabını verdi.

Hizbullah İle İlişkiler

''Kimse Filistinlilerden, iradesi ve kanaatine aykırı bir tutum sergilemesini bekleyemez'' diye konuşan Hamdan, ''Hamas ile Hizbullah arasındaki ilişki gerçekten iyiydi ancak Suriye'de cereyan eden olaylarda görüş ayrılığına düşmeleri sonucu ilişkiler duraklama dönemine girdi'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum