1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas: “Birliğe Evet, Ayrılığa Hayır!”
Hamas: “Birliğe Evet, Ayrılığa Hayır!”

Hamas: “Birliğe Evet, Ayrılığa Hayır!”

Hamas kuruluşunun 23. yıldönümünde Filistin halkına ve ümmete verdiği söze bağlı olduğunu yineledi.

14 Aralık 2010 Salı 10:42A+A-

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) kuruluşunun 23. yıldönümünde, ilkelerinden ve Filistin halkının hak ve hukukundan ödün vermeyeceğine, Filistin birliğini sağlama konusunda çaba harcayacağına dair daha önce Allah'a, Filistin halkına ve İslam ümmetine verdiği söze bağlı olduğunu bir kez daha yineledi.

Hamas hareketi dün akşam (13 Aralık Pazartesi) yayınladığı basın açıklamasında şunları ifade etti: "Hamas hareketi birinci intifadanın meşalesini yakan Şeyh Ahmed Yasin ve arkadaşlarının öğretilerine göre hareket etmeye devam ediyor. Şeyh Ahmed Yasin ve arkadaşları, kökleri ta otuzlu yıllara giden, işgal rejimini Filistin topraklarından çıkarmak, toplumsal barışı sağlamak ve bu topraklarda İslamî kültürü yaymak için İslamî hareketin ortaya koyduğu çabaların ardından bu kutlu hareketi kurdu.  

Hamas hareketi Allah'ın izni ve yardımıyla sağlam terbiye ve güçlü bir ahlakı esas alan sağlam bir yapı meydana getirdi. Kahraman şehitleri, esirleri, yaralıları, sürgün edilenleri, liderleri ve erleri ortaya çıkaran işte bu yapıdır. Hareketin çalışmalarını destekleyecek birçok kurum ve kuruluş oluşturdu. Bu kuruluşlar sayesinde Filistin halkı hareketin çevresinde kenetlendi. Hareketin davet alanında ortaya koyduğu çabalar halkın yeniden diniyle tanışmasına, yeniden bilinçlenmesine ve onu gereği gibi yaşamasına vesile oldu.

Birçok kişi Siyonistlerin barbar saldırısı, Amerika'nın vetosu ve bölgesel bazı güçlerin de komplosu karşısında Hamas'ın fazla dayanamayıp biteceğini düşünüyordu. Fakat Hamas, direniş seçeneğini esas alarak ilkelerine bağlı kalmak suretiyle direnişe devam etti; hiçbir surette ilkelerinden taviz vermedi ve pazarlık konusu yapmadı."

Denizden nehre kadar bütün bölgenin Filistin toprakları olduğunu, bu toprağın bir karışından bile taviz vermeyeceğini belirten Hamas, "İsrail" denilen gayri meşru bir rejimi asla tanımayacağını, bütün toprakları ve mukaddesatı kurtarıncaya kadar direnişe devam edeceğini ifade etti.

Mültecilerin geri dönme hakkına sahip olduklarını bir kez daha tekrarlayan Hamas, Kudüs'ün de Filistin devletinin başkenti olacağını, bu kutsal şehre yönelik Yahudileştirme çabalarının ise kesinlikle başarısız kalacağını kaydetti.

Hamdan: "Hamas Bütün Müslümanların Güven Kaynağıdır"

Hamas'ın dış ilişkiler sorumlusu Usame Hamdan, Hamas'ın ilerlemeye devam ettiğini ve şu anda bulunduğu noktanın 2006 yılında bulunduğu noktadan çok ileride olduğunu ifade etti.

Katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulunan Hamas liderlerinden Hamdan şunları söyledi: "Hamas 2006 yılından önce ilişkilerini direniş hareketi olduğu temeli üzerinde kuruyordu. 2006 yılından sonra ise bölgede ve dünyada Filistin halkının gerçek temsilcisine dönüştü. Birçok kişi hareketin başarısız olmasını büyük bir iştahla beklerken, hareket bölgesel ve uluslar arası boyutta birçok ilişki geliştirdi."

İç barışın Hamas'ın öncelikli meselesi olmaya devam ettiğini belirten Hamdan, ulusal barışın Amerika ve Siyonist rejimin müdahaleleri sonucu gerçekleşmediğini belirtti.

Hamdan devamla, iç barışın işgalcilerle Amerika'nın talimatı doğrultusunda değil, direniş ve özgürlük temeli üzerinde kurulması gerektiğine dikkat çekti.

Hamdan devamla şunları söyledi: "Çeyrek asır Lübnan'da düşmana hizmet eden, onun adına casusluk yapan ve savaşanlar sonunda efendilerinin kendilerine sırtlarını döndüklerini acı gözlerle seyrettiler. Batı Yaka'daki hainlerin durumu bundan pek farklı olmayacak. Batı Yaka'daki durum son derece kötüdür."

Daha önce Filistin davasını daraltan kimi tarafların aksine, Hamas'ın Filistin meselesini yeniden İslamî köklerine döndürmekle büyük bir başarı sağladığını belirten Hamdan, Müslümanların bugün Hamas'a ve sürdürdüğü direnişe güvendiklerini söyledi.

Hamdan devamla, kendileriyle görüşen Arap ülkelerinin sayısında her geçen gün artış olduğunu belirterek, birçok İslam ülkesinin şu anda Filistin halkının hak ve hukukunu koruyan hareketin Hamas olduğuna inandığını ifade etti.

(FİEM)

HABERE YORUM KAT

2 Yorum