1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas Batı Şeria'da İntifada çağrısında bulundu
Hamas Batı Şeria'da İntifada çağrısında bulundu

Hamas Batı Şeria'da İntifada çağrısında bulundu

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, işgal altındaki Batı Şeria halkına yerleşimcilere ve Siyonist rejimin askerlerine karşı intifada çağrısında bulundu.

14 Nisan 2024 Pazar 14:39A+A-

Filistin İslami Direniş Hareketi- Hamas , işgal altındaki Batı Şeria'nın devrimci halkından yerleşimcilerin ve Siyonist rejimin askerlerinin cinayetlerine karşı intifada şeklinde ayağa kalkmalarını ve bu terörist eylemlere karşı koymalarını istedi. Bu bildiride Siyonist rejim yalnızca kaba kuvvet dilinden anladğının da altı çizildi. 

Hamas bildirisinde "Uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler'den sorumluluklarını yerine getirmelerini ve işgal altındaki Batı Şeria halkına karşı olanlar da dahil olmak üzere Siyonist rejimin suçlarını durdurmak için derhal harekete geçmelerini istiyoruz." ifadelerine yer verdi. 

Cuma günü silahlı Siyonist yerleşimciler, işgalci rejimin ordusunun desteğiyle Batı Şeria'nın Ramallah yakınlarındaki Abu Falah köyüne saldırdı ve çok sayıda insanın evini kundakları ve ateşe verdi.

Siyonistler ayrıca Ramallah'ın kuzeyindeki el-Maghir köyüne düzenlediği büyük saldırıda bir Filistinli genci öldürdü ve çok sayıda kişiyi de yaraladı.

Bazı kaynaklar bu köyde direnişçi gençleriyle yaşanan çatışmada 3 Siyonist askerin yaralandığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT