1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas: "Abbas'ın Açıklamaları Büyük Bir Suç"
Hamas: Abbasın Açıklamaları Büyük Bir Suç

Hamas: "Abbas'ın Açıklamaları Büyük Bir Suç"

Hamas, Fetih üyelerinin Abbas'ı Filistin halkından özür dilemeye zorlamaları gerektiğini ifade etti.

05 Kasım 2012 Pazartesi 02:34A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın mültecilerin yurtlarına dönüş hakkından taviz vermesinin ve Filistin direnişine saldırmasının Filistin halkına karşı işlenmiş büyük bir suç olduğunu belirtti.

Hamas Hareketi, bugünkü mücadelenin Hamas ve Abbas arasında olmadığını, bilakis Filistin halkının tamamıyla Abbas'ın utanç verici tavırları arasında olduğunu söyledi.

Hamas'tan üst düzey bir yetkili bugün (4 Kasım Pazar) Mahmud Abbas'ın işgal televizyonunda mültecilerin dönüş hakkıyla ilgili söylediği sözlerin ardından Fetih Hareketi sözcülerinin yaptığı açıklamaları değerlendiren bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Fetih Hareketi'nin ve üyelerinin Mahmud Abbas'ı Filistin halkından özür dilemeye zorlamaları gerektiği ifade edildi.

Mahmud Abbas'ın işlediği suçun Filistin halkına ve hukukuna göre en ağır cezayı gerektirdiğini belirten Hamas Hareketi, dikkatleri Abbas'ın işlediği bu büyük suçtan başka yöne çevirmeye çalışmanın da aynı ölçüde suç olduğunu bildirdi.

Hamas Hareketi, Fetih sözcülerinin Hamas'a yönelik iftiralarının asılsız olduğunu kendilerinin de bildiğini fakat dikkatleri başka yöne çekmek için Hamas'a iftira attıklarını söyledi.

Bildiride, "Fetih Hareketi ve Filistin halkı şunu bilsin ki, Hamas Hareketi Siyonist işgalciyle müzakereyi tercih edenlerin gittiği utanç yolundan gitmeyecektir" ifadelerine yer verildi.

 FEM

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT